• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Ψηφιακό σχέδιο για το πώς θα μοιάζει το μοντέλο.

Νέο ηλεκτρικό SUV ετοιμάζει η Renault

5.914 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/8/2020

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα είναι ουσιαστικά η έκδοση παραγωγής του Morphoz concept, αν και δεν θα επωφεληθεί από όλες τις καινοτομίες που έφερε μαζί του το concept όταν έκανε το ντεμπούτο του.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Renault ετοιμάζει να προσθέσει στην ηλεκτρική γκάμα της άλλο ένα μοντέλο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως θα πρόκειται για ένα SUV. Στελέχη της μάρκας αναφέρουν πως θα είναι ο «μεγάλος αδελφός» του Zoe αλλά θα ουσιαστικά θα βασίζεται πάνω στο Morphoz concept.

Ο αρχισχεδιαστής της εταιρείας  Laurens van den Acker δήλωσε στο Autoexpress: «Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε να μοιάζει σαν το Morphoz. Έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, μπορεί να μην είναι παραδοσιακό με κάποια μεγάλη γρίλια, αλλά έχει το δικό του στυλ».

Το Groupe Renault πρόκειται να λανσάρει δύο νέα ηλεκτρικά μέσα στους επόμενους 15 μήνες, με ένα από αυτά να είναι η έκδοση παραγωγής του Dacia Spring concept. Η άλλη θα είναι η προαναφερθείσα έκδοση παραγωγής του Moprhoz που θα χρησιμοποιήσει τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων CMF-EV της Renault-Nissan-Mitsubishi που πρωτοεμφανίστηκε στο Nissan Ariya concept.

Παρόλο που δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ηλεκτρική αυτονομία του ηλεκτρικού SUV της Renault, περιμένουμε ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας του θα είναι αρκετά μεγάλη ώστε το μοντέλο να μπορεί να κινηθεί χωρίς φόρτιση για 480 χιλιόμετρα περίπου. Αυτό που μπορεί να επιβεβαιωθεί, ωστόσο, είναι ότι η CMF-EV πλατφόρμα μπορεί να συνδυαστεί τόσο με κίνηση στον εμπρός άξονα όσο και με τετρακίνηση, ενώ επίσης, η αρχιτεκτονική είναι τέτοια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία οχημάτων διαφορετικού μεγέθους.