--- Νέος οδηγός Πως να ξεψαρώσεις!
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πως θα γλιτώσεις από το άγχος του πρωτάρη;

Ένας έμπειρος και υπομονετικός συνοδηγός μπορεί να βοηθήσει ένα νέο οδηγό να απαλλαγεί από το άγχος του.

Νόμος απαράβατος: Smartphone, tablet και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή, μακριά.

Η καλή διάθεση ανάμεσα σε φίλους είναι εύκολο να μετατρέψει την καμπίνα του αυτοκινήτου σε μίνι πάρτι, κάτι που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο.

Νέος οδηγός; Πως να ξεψαρώσεις!

Διαβάστηκε από 5143 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/2/2019
 

Είσαι νέος οδηγός και ακόμα δεν έχεις πάρει τον αέρα του αυτοκινήτου σου και γι αυτό σε πιάνει άγχος; Παρακάτω θα διαβάσεις μερικές σημαντικές συμβουλές, αλλά και διάφορα τρικ που θα κάνουν πιο ασφαλείς και χαλαρές τις βόλτες σου.

Τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι οδηγοί οφείλονται στην κακή ψυχολογία τους. Το άγχος του πρωτάρη και η απειρία μπορούν να οδηγήσουν σε λάθη και εσφαλμένες ενέργειες. Ας δούμε λοιπόν τις πιο δύσκολες περιστάσεις για ένα νέο οδηγό.

Το παρκάρισμα
Νούμερο «1» προβληματισμός για όλους τους νέους οδηγούς αποτελεί η διαδικασία στάθμευσης ή αν προτιμάτε το παρκάρισμα. Η εξάσκηση σε περιοχές χωρίς κίνηση μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα προβλήματα. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε δύο κορίνες ιδανικά ή άλλα ευμεγέθη αντικείμενα σε μεγάλη απόσταση και σταθμεύστε το αυτοκίνητο ανάμεσά τους. Συνεχίστε την εξάσκηση μειώνοντας συνεχώς την απόσταση και εν συνεχεία δοκιμάστε υπό κανονικές συνθήκες.

Το «Ν»
Η παρουσία του συμβόλου «Ν» στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου ενός νέου οδηγού προβλέπεται από τον Κ.Ο.Κ. και μόνον υποτιμητική δεν πρέπει να θεωρείται. Ακόμη και αν ντρέπεστε ή νιώθετε άβολα με αυτό, έχει διαπιστωθεί πως οι περισσότεροι οδηγοί συγχωρούν κάποια μικρά λάθη στους νέους οδηγούς. ΓιΆ αυτό, μην το σκέφτεστε.

Οι διασταυρώσεις
Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνετε στις διασταυρώσεις, ανεξαρτήτως σήμανσης και προτεραιότητας. Η ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, όπου υπάρχει «stop», επιβάλλεται, ενώ, ακόμη και όταν έχετε προτεραιότητα, συνιστάται η σημαντική μείωση της ταχύτητάς σας. Έτσι, δίνετε στον εαυτό σας το περιθώριο αντίδρασης, στην περίπτωση παραβίασης από κάποιον άλλο οδηγό.

Οι στροφές
Μεγάλη δυσκολία παρατηρείται στους νέους οδηγούς στην οδήγηση σε δρόμους με στροφές. Ο σημαντικός κανόνας -που πάντα θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι: Οι δεξιές στροφές κλειστά και οι αριστερές ανοιχτά. Με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύετε να βρεθείτε στο αντίθετο ρεύμα. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στο φρενάρισμα. Έχετε πάντα υπΆ όψιν σας, πως πρέπει να πατήσετε φρένο πριν την στροφή και όχι μέσα σε αυτή, προκειμένου να μη χρειαστεί η αντιμετώπιση πιθανών απότομων αντιδράσεων του αυτοκινήτου.

Κλείστο τώρα!
Νούμερο ένα κίνδυνος για τους νέους οδηγούς και συχνότερη αιτία ατυχήματος είναι η χρήση smartphone. Νόμος απαράβατος λοιπόν, smartphone, tablet και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή, μακριά. 

Η παρέα
Γενικότερα συνίσταται στις βόλτες σας να έχετε μαζί κάποιον έμπειρο οδηγό, ή έστω κάποιον φίλο/η σας που θα μπορέσει να σας προειδοποιήσει για μια επικίνδυνη κατάσταση που δεν έχετε αντιληφθεί. Ωστόσο προσέξτε μη φτάσετε στο άλλο άκρο, να πάρετε όλη την παρέα σας μαζί. Η καλή διάθεση ανάμεσα σε φίλους δε θα ήταν συνετό να μετατρέψει την καμπίνα του αυτοκινήτου σε πάρτι. Η δυνατή μουσική και η φασαρία από τους επιβαίνοντες δε θα βοηθήσουν καθόλου τον νεαρό οδηγό.

 Μην το παίρνεις πάνω σου
Οι πρώτες βόλτες θα γεμίσουν το νέο οδηγό με αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι θετικό αλλά δεν πρέπει να οδηγήσει σε υπερβολική σιγουριά. Ακριβώς εκεί που νομίζεις ότι έχεις κατακτήσει τη γνώση, εκεί ακριβώς ελλοχεύει ο κίνδυνος. Δεν χαλαρώνουμε λοιπόν, δεν κάνουμε μαγκιές, δεν κάνουμε επίδειξη, δεν τρέχουμε υπερβολικά και γενικώς δεν υπερεκτιμούμε δυνατότητες (μας), συνθήκες (του δρόμου και του καιρού), αλλά και προδιαγραφές (του οχήματος). 

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστρέφει η Alfa Romeo Spider;

Δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes C 180

Τι ξεχνάς να ελέγξεις στο μεταχειρισμένο;

Mega Test: 10 SUV σε πίστα δοκιμών 4x4

Η κίνηση στους δρόμους

Αποκλειστικό: Νέο Audi eQ3

Τι Volvo να αγοράσω: XC90 ή V90 Cross Country;

Δοκιμή: Νέο Ford Focus ντίζελ

Πως η Hyundai έγινε η μάρκα της καρδιάς μας;

Ράλι Σουηδίας: Ανακατεύοντας την τράπουλα

Ο Σόλμπεργκ με Ford Escort Mk2 στα χιόνια

EuropeGAS σημαίνει απόδοση & αντοχή!

Το γραντζούνισες; Φτιάξε το μόνος σου!

To GT-R50 της Italdesign πάει Ντουμπάι (+video)

Κάντε αναφορά: Δείτε ποια αυτοκίνητα είναι ΦΕΤΟΣ για κλωτσιές

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

AUDI: Κάνε τη διαδρομή εμπειρία ζωής, με το Νέο Audi A1 Sportback!

CITROEN: σε ειδική τιμή και 36 άτοκες δόσεις έως 28/2!

RENAULT: PASSION DAYS. Βρες τον έρωτα στις Εκθέσεις Renault με μοναδικές προσφορές!

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 14.990€

περισσότερα »