Ντεμπούτο με 800 άλογα για την Plug-in υβριδική Lamborghini Urus SE

2.331 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
Ντεμπούτο με 800 άλογα για την Plug-in υβριδική Lamborghini Urus SE
10 Φωτογραφίες »

- Η πιο ισχυρή Urus.
- 800 άλογα και 60 χιλιόμετρα ηλεκτρική αυτονομία.
- Φρεσκαρισμένη εξωτερική εμφάνιση.
- Δύο οθόνες 12,3 ιντσών και νέα υλικά στην καμπίνα.

Η πιο ισχυρή Urus

Η plug-in υβριδική Lamborghini Urus SE έκανε επίσημη πρεμιέρα. Το εντυπωσιακό SUV διατηρεί τον V8 κινητήρα βενζίνης, ωστόσο τον συνδυάζει με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία, αυξάνοντας την ισχύ του και προσθέτοντας περίπου 60 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.

800 άλογα και 60 χιλιόμετρα ηλεκτρική αυτονομία

Η νέα Lamborghini Urus SE χάρη στο Plug-in υβριδικό σύστημα γίνεται το ισχυρότερο SUV της ιταλικής μάρκας. Συγκεκριμένα, η Urus SE συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης V8 twin-turbo 620 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 192 ίππων που βρίσκεται μέσα στο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Αυτός ο συνδυασμός αποδίδει 800 άλογα και δίνει τη δυνατότητα στην «καυτή» Urus SE να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, ένα δέκατο ταχύτερα από την Urus S των 666 ίππων, αλλά και ένα δέκατο πιο αργά από την σκληροπυρηνική Performante. Μια μπαταρία 25,9 kWh παρέχει ηλεκτρική αυτονομία για περίπου 60 χιλιόμετρα.

Φρεσκαρισμένη εξωτερική εμφάνιση

Εκτός από το νέο σύστημα κίνησης η Lamborghini Urus SE έφερε μαζί της και κάποιες ενημερώσεις στην εμφάνιση. Το καπό έχει ανασχεδιαστεί ελαφρά, όπως και η μάσκα. Νέα LED φώτα υπάρχουν μπροστά και μια επανασχεδιασμένη πίσω πόρτα που φέρει ένα μαύρο εγκάρσιο τμήμα για να συνδέει τα πίσω φώτα. Οι τροχοί Galanthus είναι επίσης νέοι, έχουν διάμετρο 23 ιντσών και είναι τυλιγμένοι στο νέο λάστιχο P Zero της Pirelli.

Δύο οθόνες 12,3 ιντσών και νέα υλικά στην καμπίνα

Στο εσωτερικό υπάρχει μια μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment, μεγέθους  12,3 ιντσών, αλλά και ψηφιακός πίνακας οργάνων αντίστοιχου μεγέθους. Τα καθίσματα, το ταμπλό και οι λοιπές επιφάνειες αποκτούν νέα καλύμματα και η Lamborghini λέει ότι άλλαξε τα υλικά στην κονσόλα για να δώσει στους διακόπτες μια πιο καλή αίσθηση στην αφή!  Τέσσερις νέες επιλογές είναι διαθέσιμες αναφορικά με τα modes της οδηγήσης. Αυτές είναι οι: EV Drive, Hybrid, Performance και Recharge και έρχονται να προστεθούν στα Strada, Sport, Corsa, Neve, Sabbia και Terra. 

Δεν ανακοινώθηκε η τιμή της

Η τιμή της νέας plug-in υβριδικής Lamborghini Urus SΕ δεν ανακοινώθηκε.

Toyota
SEAT