• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πέρασε η μόδα της οδικής ή όχι;

Οδική βοήθεια: Aχρηστη ή πιο πολύτιμη από ποτέ;

Διαβάστηκε από 8548 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/4/2019
 

Έχει περάσει η μόδα της οδικής βοήθειας, ή μήπως είναι πιο απαραίτητη από ποτέ;

Εσύ έχεις οδική βοήθεια; Την έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ; Μήπως την έκοψες για να μειώσεις το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου; Είναι η οδική βοήθεια όσο χρήσιμη ήταν κάποτε ή μήπως είναι πιο χρήσιμη από ποτέ;
 
Τα καινούργια αυτοκίνητα δεν χαλάνε. Είναι αλήθεια πως σήμερα κάνεις ένα ταξίδι και δεν βλέπεις στην άκρη του δρόμου αυτοκίνητα με ανοιγμένα καπό να αχνίζουν, όπως πριν 20 ή τριάντα χρόνια. Όμως στην Ελλάδα τα αυτοκίνητα δεν είναι καινούργια. Με τον μέσο όρο ηλικίας του στόλου στα 17 χρόνια, αυτό σημαίνει ότι τα μισά αυτοκίνητα είναι παλιότερα από 17 ετών. Που σημαίνει πως ανήκουν στην εποχή που τα αυτοκίνητα έμεναν στην άκρη του δρόμου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά από τότε έχουν περάσει και σχεδόν 20 χρόνια.
 
Η οδική βοήθεια προσθέτει ένα κόστος στο ετήσιο προϋπολογισμό του αυτοκινήτου, πάνω από την ασφάλιση και τα τέλη κυκλοφορίας, και έτσι πολύς κόσμος την έχει διακόψει. Παρόλα αυτά οι κλήσεις στην οδική βοήθεια έχουν αλλάξει δείχνοντας ότι πλέον τα μηχανικά προβλήματα ως πρώτη αιτία κλήσης, έχει πάρει κεφάλι από οποιοδήποτε άλλο λόγο για τον οποίο οι οδηγοί την καλούν.
 
Έτσι πλέον οι μηχανικές βλάβες έχουν φτάσει το ένα τρίτο των κλήσεων, αφήνοντας πίσω την νεκρή μπαταρία στο 25% και το κλατάρισμα κάτω από 20%. Και αυτά τα ποσοστά είναι από έρευνα σε τέσσερις χώρες (κυρίως) της νότιας Ευρώπης που αντανακλούν την δική τους γήρανση του στόλου. Η Ελλάδα, που έχει τον γηραιότερο στόλο της Ευρώπης, θα πρέπει να έχει ακόμη χειρότερα στατιστικά.
 
Το πρόβλημα έχει πολλαπλές πτυχές, αφού η οδική βοήθεια στην Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει δύο ακόμη προβλήματα. Τον χρόνο πρόσβασης από τη μία, που ακόμη και σε σημεία επί των εθνικών οδών είναι μεγάλος λόγω της χρήσης της ΛΕΑ από τους οδηγούς. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το τι θα απογίνει αφού η οδική βοήθεια μαζέψει το αυτοκίνητο. Με δεδομένο ότι πλέον τα παλιά αυτοκίνητα επισκευάζονται όπως-όπως, συχνά εκτός συνεργείου, το να σου το μεταφέρει η οδική βοήθεια στο σπίτι, σε βγάζει μεν από τη δύσκολη θέση, δεν βοηθάει όμως στην τελική λύση του προβλήματος.
 
Ακόμη κι έτσι όμως, τα δύο τρίτα των προβλημάτων αντιμετωπίζονται και λύνονται επιτόπου, προσωρινά ή μόνιμα, πράγμα που σημαίνει πως ειδικά αν δεν θες να πας συνεργείο, η οδική βοήθεια είναι η καλύτερη λύση.
 
Εσείς τι λέτε λοιπόν; Ναι ή όχι στην οδική βοήθεια; Μήπως είναι η λύση που είχατε ξεχάσει ή μήπως είναι απλά ένα έξοδο που προσπαθείτε να αποφύγετε;

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια

Νέο Opel Corsa: Όλα όσα ξέρουμε πριν την αποκάλυψη

Nέα Toyota Corolla VS Hyundai i30 VS Opel Astra

Δοκιμή: Hyundai i30 Fastback N

Νέο Micra με 117 άλογα vs ανταγωνισμός

Η κίνηση στους δρόμους

Βriatore: «H Ferrari είναι το ίδιο αργή 8 χρόνια»

Παλικάρι τα βάζει με δύο κλέφτες!

Γαλαζοπράσινες στιγμές στο Ιόνιο

Εκεί που θα νιώσεις «σαν καινούριος»

Η «κρυμμένη» ομορφιά των Δωδεκανήσων

Δέκα ιδέες για ανοιξιάτικες και αποδράσεις στην Ελλάδα

Πανηγύρι σαν Ικαριώτικο! Πότε και πού

Εκεί που η ιστορία σμίγει με το Θείο Δράμα

Δοκιμή: Νέα Toyota Corolla Hybrid

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο,100 ευρώ/μήνα

NISSAN: Qashqai το απόλυτο SUV από 20.490€

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130PS από 22.550€

PEUGEOT: Nέο Peugeot 508 από 29.900€

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

MICHELIN: Επιδόσεις που φτιάχτηκαν για να διαρκούν

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »