• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H Porsche Taycan Turbo S.

H Porsche Taycan Turbo.

Οι τιμές της Porsche Taycan στην Ελλάδα

4.408 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/12/2019

Tις τιμές με τις οποίες θα διατίθεται στην Ελλάδα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της, η Taycan, αποκάλυψε η Porsche.

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε τις τιμές για τις εκδόσεις Turbo και Turbo S, ωστόσο η τιμή της πιο «προσιτής» 4S θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Το κόστος κτήσης του μοντέλου στην Ελλάδα είναι γενικά πολύ κοντά στην τιμή με την οποία προσφέρεται και στην αγορά της Γερμανίας, κάτι που προξενεί πολύ μεγάλη -θετική- εντύπωση.

Τόσο η Turbo όσο και η Turbo S εξοπλίζονται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) συνολικής απόδοσης 625 ίππων. Εκεί όμως οι ομοιότητες σταματούν καθώς μέσω του Overboost, η απόδοση της Turbo αυξάνεται στα 671 άλογα και τα 850 Nm ροπής ενώ αυτή της Τurbo S «εκτοξεύεται» στα 761 άλογα και τα, κρατηθείτε, 1.050 Nm ροπής. Όπως καταλαβαίνει κανείς οι επιδόσεις τρομάζουν αφού η πρώτη χρειάζεται 3,2 δευτερόλεπτα για να πετύχει το 0-100 και η δεύτερη μόλις 2,8 δλ πάντα με το Launch Control ενεργοποιημένο. H τιμή της Turbo στην Ελλάδα ξεκινά από τις 154.000 ευρώ (152.130 στην Γερμανία) ενώ αυτή της Τurbo S από τις 194.100 ευρώ (185.460 στην Γερμανία).

Όσον αφορά την αυτονομία (σύμφωνα με τα WLTP τεστ), και οι δύο εκδόσεις εξοπλίζονται με μια μπαταρία λιθίου 93,4 kWh που επιτρέπει στην Turbo να κινείται ηλεκτρικά για έως 450 χιλιόμετρα και στην Turbo S για 412 χλμ. ενώ η διάρκεια φόρτισης ανάλογα την πηγή ποικίλει από τα 22 και κάτι λεπτά έως τις 11 ώρες (για το 80%).

Τέλος, εμβαθύνοντας στην 4S, εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ σε συνδυασμό με μια μπαταρία 79,2 kWh ή προαιρετικά, την 93,4 μπαταρία των Turbo μέσω του πακέτου Performance Battery Plus. Με την πρώτη, τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδουν 530 με Overboost ενώ με το προαιρετικό πακέτο η ισχύς ανεβαίνει στα 571 (με Overboost). Aνεξάρτητα από την χωρητικότητα της μπαταρίας, η 4S έχει μέγιστη τελική ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα με το 0-100χλμ./ώρα να γίνεται σε 4 δευτερόλεπτα. Η 4S διαφέρει σε σχέση με τις Turbo ελάχιστα στην εξωτερική της εμφάνιση. Η νέα έκδοση πατάει τώρα σε 19άρες Taycan S Aero ζάντες με κόκκινες δαγκάνες ενώ το αμάξωμα εξοπλίζεται τώρα με νέους εμπρός και πίσω διαχύτες και ανασχεδιασμένες πλαϊνές ποδιές. Τα LED  φωτιστικά σώματα με το σύστημα Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) προσφέρονται στον στάνταρ εξοπλισμό.

5 διαθέσιμα άρθρα για PORSCHE  TAYCAN