6 φωτογραφίες »

Παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας για το Hyundai Nexo

4.375 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2021)

Την υπογραφή του σε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας έβαλε το υδρογονοκίνητο, Hyundai Nexo!

Από την μακρινή Αυστραλία έρχεται το νέο παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε το υδρογονοκίνητο Hyundai Nexo, το οποίο κατάφερε να διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση που έγινε ποτέ από αυτοκίνητο με σύστημα κυψέλων καυσίμου υδρογόνου, με ένα μόλις φουλάρισμα.

 
Ο οδηγός αγώνων Brendan Reeves κάθισε πίσω από το τιμόνι ενός κανονικού Nexo παραγωγής το οποίο και οδήγησε από την πόλη Essendon Fields στη Μελβούρνη έως την μικρή πόλη Broken Hill. Σύμφωνα με τον υπολογιστή ταξιδιού του Nexo, το ταξίδι ανήλθε στα 887,5 χιλιόμετρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 778 χιλιομέτρων που είχε πετύχει ο Γάλλος αεροναύτης, Bertrand Piccard το 2019.
 
Το Nexo ολοκλήρωσε το ταξίδι σε 13 ώρες και έξι λεπτά με μέση ταχύτητα 66,9 χλμ./ώρα, ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κατανάλωσε 6,27 κιλά υδρογόνου.
 
«Όντας οδηγός ράλι, πάντα ήθελα να πετύχω ένα παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να μαντέψω ότι θα συνέβαινε έτσι. Καθώς ξεκινήσαμε από το Essendon Fields νωρίς το πρωί, βρήκα το Nexo αμέσως οικείο και εύκολο στην οδήγηση - τα χειριστήρια είναι διαισθητικά και εύχρηστα, η θέση οδήγησης εξαιρετική και τα καθίσματα πολύ άνετα», είπε μεταξύ άλλων ο οδηγός του ρεκόρ Brendan Reeves.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen