Πιο ισχυρό, πιο hi-tech και με νέα έκδοση το ανανεωμένο Toyota Yaris

30.116 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2023)
Πιο ισχυρό, πιο hi-tech και με νέα έκδοση το ανανεωμένο Toyota Yaris
7 Φωτογραφίες »

Η Toyota προχώρησε σε μία σειρά από ενημερώσεις στην γκάμα του Yaris, το οποίο ανανεώνεται λαμβάνοντας περισσότερες τεχνολογίες ασφαλείας και πιο ισχυρό υβριδικό σύστημα κίνησης.

Φρεσκάρισμα για το best-seller μικρό

Στην ανανέωση του Yaris προχώρησε η Toyota. Η ιαπωνική μάρκα κατά το φρεσκάρισμα που έκανε στο best-seller μικρό της τέταρτης γενιάς, του πρόσφερε μια διευρυμένη υβριδική σειρά, βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ανανεωμένο σύστημα ψυχαγωγίας.

Διαθέσιμο το Hybrid 130

Οι αλλαγές ξεκινούν με την έλευση του νέου υβριδικού συστήματος κίνησης «Hybrid 130», το οποίο προσφέρεται επιπλέον του υπάρχοντος Hybrid 115. Αμφότερα τα συστήματα διαθέτουν κινητήρα 1,5 λίτρων, αλλά το νέο 130 διαθέτει νέο κιβώτιο ταχυτήτων με μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και βελτιωμένο λογισμικό. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η συνδυασμένη ισχύς αυξάνεται στους 130 ίππους ενώ η ροπή ορίζεται στα 185 Nm. Έτσι το Hybrid 130 για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζεται 9,2 δευτερόλεπτα, ενώ από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα 7,5 δευτερόλεπτα.

Νέα Premiere Edition έκδοση για το Yaris Hybrid 130

Αξίζει να σημειωθεί πως η ήδη γνωστή εξοπλιστική έκδοση GR Sport αλλά και η νέα έκδοση Premiere Edition που λανσάρει η Toyota θα είναι διαθέσιμες μόνο με το Yaris Hybrid 130. Η Premiere Edition βρίσκεται πλέον στην κορυφή της γκάμας των εξοπλιστικών εκδόσεων του Yaris. Διαθέτει την επιλογή αποκλειστικής βαφής Neptune Blue με μαύρη οροφή και κολώνες, ζάντες 17 ιντσών και μπλε ραφές όπως και έξτρα πινελιές στην καμπίνα.

Περισσότερα συστήματα ασφαλείας

Από κει και πέρα η Toyota κατά την ανανέωση έδωσε στο Yaris ακόμα περισσότερα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας, μέσω της τελευταίας έκδοση της σουίτας Toyota T-Mate, που περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα συστήματα Toyota Safety Sense. Έτσι μεταξύ άλλων το ανανεωμένο Yaris διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα πρόσκρουσης που ανιχνεύει μοτοσικλέτες, εκτός από άλλα αυτοκίνητα, πεζούς και ποδηλάτες. Το σύστημα Acceleration Suppression At Low Speed, εμποδίζει τον οδηγό να επιταχύνει ξαφνικά όταν ανιχνεύσει ένα προπορευόμενο όχημα. Υπάρχει επίσης το σύστημα διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης (Emergency Driving Stop System) που λειτουργεί όταν ενεργοποιείται το Lane Trace Assist. Σε περίπτωση που ο οδηγός κοιμηθεί ή του συμβεί κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ βρίσκεται σε αυτοκινητόδρομο, το σύστημα εκπέμπει μια προειδοποίηση και στη συνέχεια σταματάει ελαφρά το αυτοκίνητο, ενεργοποιεί τα αλάρμ και ξεκλειδώνει τις πόρτες. Νέα είναι και η λειτουργία Proactive Driving Assist, σχεδιασμένη για να βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων κατά την οδήγηση με χαμηλή ταχύτητα. Για πρώτη φορά οι ενημερώσεις στο Safety Sense της Toyota μπορούν να γίνουν ασύρματα (over-the-air).

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
OPEL