7 φωτογραφίες »

Μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης έχουν οι plug-in εκδόσεις Golf eHybrid και το Golf GTE, που έχουν αυτονομία 71 και 64 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Ποιο VW Golf να διαλέξω;

31.006 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2021)

Κυκλοφορεί και... οπλοφορεί. Το Golf, το εμβληματικότερο μοντέλο της Volkswagen, κινείται στους δρόμους της Ελλάδας στην 8η γενιά του και σε πληθώρα εκδόσεων. Ποια πρέπει να επιλέξω;

Αν κάτσουμε να σκεφτούμε πόσα Golf κυκλοφορούν θα χρειαστούμε πολλές ώρες. To best seller της VW είναι το μοντέλο που ίδρυσε την κατηγορία των μικρομεσαίων, με την ίδια την γερμανική φίρμα, μάλιστα, να υποστηρίζει ότι «από καθαρά μαθηματική σκοπιά, κάθε 41 δευτερόλεπτα ένας πελάτης παραγγέλνει το αγαπημένο του Golf!» Με την τελευταία ανανέωσή του και το λανσάρισμα της 8ης γενιάς, το οικογενειακό hatchback συνεχίζει να αποτελεί μία αγαπημένη επιλογή. Αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη, διότι για άλλη μια χρονιά βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη, με 312.000 παραδόσεις σε πελάτες, μέσα στο 2020.
 
Τα πλεονεκτήματά του, πολλά και διαφορετικά. Σε μία περίοδο που οι φίρμες περιορίζουν τις επιλογές κινητήρων, η VW με το Golf ακολουθεί διαφορετική πολιτική. H ευρεία γκάμα κινητήρων είναι σήμα κατατεθέν, καθώς συναντάμε θερμικά μοτέρ βενζίνης και diesel, επιλογές φυσικού αερίου, αλλά και «πράσινες» υβριδικές και Plug-in Hybrid. Επιπλέον στις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού διατίθενται ψηφιακές τεχνολογίες και έξυπνα συστήματα υποβοήθησης, που διευκολύνουν τον οδηγό για μέγιστη απόλαυση. Αν προσθέσει κανείς το κλασικό σικάτο design, καταλαβαίνει για το Golf παραμένει δημοφιλές στον ανταγωνισμό των μικρομεσαίων, αποτελώντας εδώ και περίπου έξι δεκαετίeες μία hot προτίμηση στην C κατηγορία μοντέλων.
 
Πλήρης γκάμα κινητήρων για επιδόσεις και οικονομική κατανάλωση
Σήμα κατατεθέν του οικογενειακού χάτσμπακ είναι η ευρεία γκάμα κινητήρων. Η VW θέλει να ικανοποιήσει ξεχωριστά τις ανάγκες κάθε καταναλωτή, προσαρμόζοντας την γκάμα της ανάλογα με το είδος της μετακίνησης και τις προτεραιότητες (χαμηλή κατανάλωση, επιδόσεις κλπ.) που θέτει ο πελάτης. Για τον λόγο αυτό, το Golf προσφέρεται  τόσο στις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης, diesel, φυσικού αερίου, όσο και σε ήπια υβριδικές (eTSI) και plug-in (eHybrid).
 
Στα βενζινοκίνητα σύνολα βρίσκουμε έξι επιλογές στις οποίες δεσπόζει ο αγαπημένος TSI. Στην βάση της γκάμας είναι ο 1.000άρης με τα 110 άλογα, ενώ ο 1.500άρης διατίθεται με 130 και 150 άλογα. Για πιο δυναμική και σπορ οδήγηση υπάρχουν οι εκδόσεις GTI και GTI Clubsport, στις οποίες ο 2.000άρης TSI αποδίδει 245 και 300 ίππους αντίστοιχα. Κορυφαίας ισχύος κινητήρας εξοπλίζει το Golf R, που έχει τον τίτλο του ισχυρότερου Golf όλων των εποχών χάρη στα 320 άλογα που «ουρλιάζουν» κάτω από το καπό του και τα οποία υπόσχονται μοναδική αίσθηση εκρητικής οδήγησης.
 
Μοναδικός εκπρόσωπος του οικονομικού και κατάλληλου για χαμηλή κατανάλωση diesel είναι ο 2.000άρης TDI με διπλή έκδοση ισχύος, στα 150 άλογα με καταλύτη SCR και στα 200 άλογα στην σπορ σειρά GTD. Υψηλή απόδοση και περιορισμένη κατανάλωση εγγυάται και ο κινητήρας TGI φυσικού αερίου. Στην έκδοσή του Life Golf το 1.500άρι μοτέρ αποδίδει 130 άλογα, με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστά τροχούς με το DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.
 
Το πλέον εξηλεκτρισμένο της Volkswagen με πέντε υβριδικά σύνολα
Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο «πράσινος» χαρακτήρας του 8ης γενιάς Golf είναι ξεκάθαρος και αποτυπώνεται με τα πέντε συνολικά υβριδικά σύνολα. Στο πλέον εξηλεκτρισμένο μοντέλο της γερμανικής μάρκας υπάρχουν τρεις επιλογές e-TSI (48V – mild hybrid) και δύο νέα Plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα. Μάλιστα, το νέο Golf είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που εξοπλίζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V.
 
Οι αποδοτικοί και τελευταίας γενιάς κινητήρες TSI αξιοποιούν την καλή εκκίνηση μέσω ηλεκτρικής ώθησης από την γεννήτρια, για συνολική ιπποδύναμη 110 αλόγων (1.000άρης e-TSI) και 130 ή 150 αλόγων (1.500άρης e-TSI). Επιπλέον, η μπαταρία ιόντων λιθίου του mHEV Golf επαναφορτίζεται με σύστημα ισχυρής ανάκτησης ενέργειας με πέδηση και ελεύθερη κύλιση. Συνολικά, το υβριδικό Golf εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις, έχοντας ταυτόχρονα την κατάλληλη τεχνολογία που περιορίζει τις εκπομπές ρύπων και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.
 
Δύο εκδόσεις plug-in με μηδενικό φόρο για εταιρική χρήση
Φυσικά, η μεγάλη είδηση να κάνει με τα δύο νέα plug-in υβριδικά μοντέλα, το Golf eHybrid και το Golf GTE, τα οποία προσφέρονται με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης, εξασφαλίζοντας αυξημένη αυτονομία αλλά και εντυπωσιακές σπορ επιδόσεις! O turbo βενζινοκινητήρας 1,4 TSI συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ για τροφοδοτηθεί με κίνηση το όχημα. Στην βάση της γκάμας βρίσκεται το Golf eHybrid έκδοσης εξοπλισμού Style (DSG κιβώτιο) στο οποίο το υβριδικό σύνολο αποδίδει 204 άλογα. Όσον αφορά την εμβέλεια, βάσει WLTP μπορεί να κινηθεί έως και 71 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, συνδυάζοντας μεγάλη αυτονομία και οικονομική κατανάλωση.
 
Σπορ επιδόσεις αλλά με οικολογικό προφίλ συνδυάζει και η ισχυρότερη έκδοση Golf GTE. Στο συγκεκριμένο μοντέλο, θερμικό μοτέρ και ηλεκτροκινητήρας προσφέρουν ιπποδύναμη στα 245 άλογα, ίδιο δηλαδή επίπεδο ισχύος με το βενζινοκίνητο Golf GTI για εξίσου εκρηκτικές επιδόσεις! Σχετικά με την ενεργειακή του εμβέλεια, το GTE μπορεί να κινηθεί μέχρι και 64 χιλιόμετρα (WLTP). Η επαναφόρτισή του σε οικιακή πρίζα ολοκληρώνεται σε περίπου 5 ώρες, ενώ σε wallbox ή δημόσιο σταθμό φόρτιση η πλήρης φόρτιση επέρχεται στις 3 και 40 λεπτά.
 
Αμφότερα τα μοντέλα έχουν εξοπλιστεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου της οποίας η ενεργειακή χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 50% συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά για επιπλέον ηλεκτρική αυτονομία. Έφοσον είναι πλήρως φορτισμένη, τα Golf eHybrid και Golf GTE ξεκινούν ηλεκτρικά έχοντας τοπικά μηδενικές εκπομπές. Για καθαρά ηλεκτρική οδήγηση επιλέγουμε την λειτουργία E-MODE, προσεγγίζοντας ταχύτητα έως 130 χλμ./ώρα. Σε υψηλότερες ταχύτητες ενεργοποιείται ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας TSI, ανάλογα με την υβριδική λειτουργία και το προφίλ οδήγησης που έχουμε επιλέξει, σε συνδυασμό και με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.
 
Το αγαπημένο σας Golf ένα... κλικ μακριά
Τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εδώ. Στην δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού, η VW δίνει την δυνατότητα να «γνωρίσουμε» το αγαπημένο μας Golf εύκολα και πάνω από όλα με ασφάλεια. Με ένα κλικ στην πλατφόρμα Volkswagen Online δίνεται η δυνατότητα online κράτησης σε όποιο ετοιμοπαράδοτο Golf επιλέξουμε, το οποίο συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύση 4 χρόνων. Χάρη στο πρόγραμμα Volkswagen MORE for you μπορείτε να το αποκτήσετε από 170€ μήνα, με 4 χρόνια service και περίοδο χάριτος 4 μηνών.
 

FORD E-TRANSIT
NISSAN