• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

O ανεξάρτητος σχεδιαστής από την X-Tomi Design αποκάλυψε την δική του εκδοχή για την εμφάνιση του νέου μοντέλου.

O κατάσκοπος μας έχει δώσει στη δημοσιότητα το δικό του σχέδιο για την νέα Ζ4.

Προ των πυλών η νέα BMW Z4

Διαβάστηκε από 8228 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/6/2017

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια νέα πρόταση, που απεικονίζει το «πρόσωπο» της επερχόμενης BMW Z4. Πόσο διαφορετική θα είναι από την «αδελφή» Toyota Supra με την οποία εξελίσσονται παράλληλα; Δείτε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το «καυτό» roadster.

 
Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί γύρω από το μέλλον της BMW Z4. Η πρώτη γενιά της αποτέλεσε ένα ικανότατο σπορ αυτοκίνητο και κάλυψε τα οδηγικά κενά που άφησε η Ζ3. Στην επόμενη εκδοχή της μεγάλωσε, απέκτησε μεταλλική οροφή, «μαλάκωσε» σε χαρακτήρα και τελικά έχασε το κοινό της. Ποια θα είναι εμφάνιση και ποιος ο χαρακτήρας του νέου μοντέλου που θα κάνει το αγοραστικό κοινό να το προτιμήσει ξανά;

Σήμερα, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής της X-Tomi Design αποκαλύπτει τη δική του εκδοχή για την εμφάνιση της νέας BMW Z4, αρκετό διάστημα μετά την δημοσίευση της αποκλειστικής ψηφιακά επεξεργασμένης πρότασης του κατασκόπου μας την οποία και σας είχαμε αποκαλύψει. Θα μοιάζει με την 5άρα, όπως στο σχέδιο της X-Tomi ή θα πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό;

Όπως είναι ήδη γνωστό τα τελευταία  χρόνια, BMW και Τοyota ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μια νέας πλατφόρμας, στην οποία θα στηριχθεί το νέο sports car που θα πωλείται και από τις δύο φίρμες. Όλα δείχνουν πως η ιαπωνική εκδοχή θα ονομάζεται Toyota Supra.

Πέραν αυτού, έχουμε μάθει πως η παραγωγή των δύο μοντέλων έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το 2018 στο εργοστάσιο της Magna Steyr στο Γκρατς της Αυστρίας. Από τη στιγμή που η παραγωγή των νέων Z4 / Supra προγραμματίζεται για το 2018, αυτό σημαίνει πως η επίσημη παρουσίαση των δύο μοντέλων θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο μισό του 2017. 
 
Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, η αρχική πετυχημένη συνταγή της πρώτης γενιάς Ζ4 φαίνεται πως επιστρέφει. Αρχής γενομένης από την οροφή, η οποία αποκτά και πάλι ύφασμα. Οι διαστάσεις εμφανίζονται στα ίδια επίπεδα με την απερχόμενη, όμως το βάρος θα μειωθεί, χάρις στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις. 

Περνώντας στα μηχανικά σύνολα, τα περισσότερα σενάρια συγκλίνουν στο ότι 2 κινητήρες θα γίνουν διαθέσιμοι και για το Supra και την BMW Z4: ένας 4κύλινδρος 2 λίτρων και ένας V6 3 λίτρων ισχύος 258 και 344 ίππων αντίστοιχα. O επικεφαλής της BMW Αμερικής, Ludwig Willisch δεν ήταν τόσο σίγουρος αν θα υπάρξουν 4κίνητες xDrive εκδόσεις, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μία υβριδική εκδοχή, η οποία βάσει παλαιότερων πληροφοριών θα χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της Toyota.  Εκτός από τους δεσμούς που θα έχει με το Toyota Supra- θα έχει κοινά σημεία και με τα BMW i3 και i8, καθώς -όπως και αυτά- θα διαθέτει αμάξωμα από ανθρακονήματα. 

Πως σας φαίνεται η πρόταση του X-Tomi; Και ποια από τις δύο προτάσεις θα θέλατε να επικρατήσει εν τέλει;