Νέα Υόρκη: Τσουχτερό πρόστιμο για «καγκούρικες» εξατμίσεις

Νέα Υόρκη: Τσουχτερό πρόστιμο για «καγκούρικες» εξατμίσεις

3.001 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2021)

Η Νέα Υόρκη αποφάσισε να αυξήσει το ύψος του προστίμου για παράνομες εξατμίσεις από τα 150 δολάρια στα 1.000, ώστε να βάλει τέλος στους αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτου που γίνονται στην πόλη.

Ένα νέο μέτρο για να μπει STOP στους αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων τίθεται σε ισχύ στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η κυβερνήτης της πόλης Kathy Hochul, ανέβασε κατακόρυφα το ύψος του προστίμου για «θορυβώδεις εξατμίσεις».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από 150 δολάρια... έφτασε τα 1.000!

Το μέτρο αυτό είναι μέρος του νέου σχεδίου με όνομα «SLEEP» το οποίο σημαίνει «Stop Loud and Excessive Exhaust Pollution». Το πρόστιμο για aftermarket θορυβώδεις εξατμίσεις ήταν μέχρι πρότινος 150 δολάρια αλλά πλέον ανεβαίνει στα 1.000 δολάρια, ρεκόρ για πρόστιμα τέτοιου είδους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Αυξήθηκαν οι αυτοσχέδιοι αγώνες αυτοκινήτου

Στόχος των αρχών της Νέας Υόρκης είναι να μπει τέλος στους αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, οι παράνομοι αγώνες αυξήθηκαν σημαντικά κατά την διάρκεια της πανδημίας, έτσι, για να περιοριστεί αυτό το φαινόμενο, επιβάλλονται τώρα υψηλά πρόστιμα. Αν κάποιος συλληφθεί από την Τροχαία για ανεύθυνη και επικίνδυνη οδήγηση, εκτός των ποινών που προβλέπονταν μέχρι τώρα, θα πρέπει πλέον να πληρώνει επιπλέον 1.000 δολάρια για την εξάτμισή του.

Ανακαλείται η άδεια των συνεργείων που τοποθετούν παράνομες εξατμίσεις

Στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιούνται έλεγχοι επίσης σε συνεργεία που τοποθετούν εξατμίσεις aftermarket σε αυτοκίνητα. Εάν κάποιος ιδιοκτήτης συνεργείο «πιαστεί» να τοποθετεί παράνομες εξατμίσεις τρεις φορές, τότε η άδειά του μπορεί να ανακληθεί.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
OPEL