Τεράστια θα είναι η αεροτομή.

Το RC F Τrack Edition στον φακό των κατασκόπων.

Πρώτο teaser για Lexus RC F Track Edition

2.291 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2018)

Την «αγωνιστική» έκδοση της RC F θα αποκαλύψει στο Detroit η Lexus. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

To πρώτο teaser της Track Edition έκδοσης για την RC F αποκάλυψε η Lexus λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit.

H εικόνα δείχνει ότι το υψηλών επιδόσεων μοντέλο θα λάβει μια ανθρακονημάτινη αεροτομή μεγάλου μεγέθους, αλλά εκτός από αυτό, δεν έχει τίποτα παραπάνω γνωστό, αφού η φωτογραφία εστιάζει μόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν έρθει στο φως πάντως το τελευταίο χρονικό διάστημα, μπορούμε να προσθέσουμε πως η Track Edition θα εξοπλίζεται ακόμα και με άλλα καλούδια, όπως νέο μπροστά προφυλακτήρα, ανανεωμένο διαχύτη και μεγαλύτερες πλαϊνές ποδιές, δάνειο από το GT3 αγωνιστικό αυτοκίνητο της μάρκας.
 
Σημαντική επιρροή στην σχεδίαση του θα ασκεί και το RC-F GT concept που παρουσιάστηκε στο Goodwood Festival οf Speed του 2016. Το αυτοκίνητο εκείνο ήταν περίπου 360 κιλά ελαφρύτερο από την «απλή» Lexus RC F και, ακόμα και αν είναι απίθανο το μοντέλο παραγωγής να είναι τόσο ελαφρύ, στόχος της μάρκας είναι να προσφέρει μια πιο αγωνιστικού τύπου καμπίνα, με ελαφριά καθίσματα και χωρίς περιττό εξοπλισμό.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 5,0 λίτρων σε συνδυασμό με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της μάρκας και θεωρείται σίγουρο πως θα ξεπεράσει σε ισχύ την RC F με παραπάνω από 500 άλογα.
 

Hyundai
OPEL