Πώς οδηγείς το υβριδικό για να «καις» 3 λίτρα;

Πώς οδηγείς το υβριδικό για να «καις» 3 λίτρα;

9.589 Επισκέψεις στο άρθρο (16/8/2022)

Τα full υβριδικά δημιουργήθηκαν για να «κόβουν» την κατανάλωση βενζίνης στο μισό, ειδικά μέσα στην πόλη. Αρκεί να τα οδηγείς όπως πρέπει.

Υβριδικά για χαμηλή κατανάλωση

Ένα full υβριδικό αυτοκίνητο για να κινηθεί συνδυάζει θερμικό κινητήρα (κυρίως βενζινοκινητήρα) και  ηλεκτροκινητήρα. Ο τελευταίος εκτός από την βοήθεια προς τον θερμικό κινητήρα μπορεί να κινήσει από μόνος του το αυτοκίνητο, όντας αρκετά ισχυρός και συνδεδεμένος με τους κινητήριους τροχούς. Όταν ο ηλεκτροκινητήρας κινεί το αυτοκίνητο σημαίνει μηδενική κατανάλωση βενζίνης. Βέβαια επειδή η μπαταρία που του παρέχει ενέργεια (φορτίζει από τον κινητήρα και από την ανάκτηση ενέργειας με φρενάρισμα ή άφημα του γκαζιού) είναι μικρή, η συνολική απόσταση ηλεκτροκίνησης είναι μικρή (δεν ξεπερνά τα 4-5 χλμ.) και αυτή με ταχύτητες πόλης.  Όμως είναι αρκετή για τα «σταμάτα-ξεκίνα» στην κίνηση, τις εκκινήσεις στα φανάρια, ή το παρκάρισμα-ξεπαρκάρισμα, ενώ όταν αφήνεις το πόδι από το γκάζι τότε αμέσως ο θερμικός κινητήρας σβήνει και το σύστημα γυρίζει σε ηλεκτρική λειτουργία μέχρι ο οδηγός να ξαναπατήσει το γκάζι. Γι αυτό τα full υβριδικά προσφέρουν πολύ χαμηλή κατανάλωση βενζίνης (ακόμα και 3,0 λτ./100 χλμ.), ειδικά μέσα στην πόλη όπου υπάρχει συνεχής ανάκτηση ενέργειας και η μικρή μπαταρία είναι πάντα γεμάτη.

Πως όμως πρέπει να οδηγείς ένα full υβριδικό για να πετυχαίνεις καταναλώσεις που ούτε ένα scooter δεν μπορεί;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Mercedes A-Class & GLA: Το 1-2 στις πωλήσεις premium στην Ελλάδα
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel