
Θα κυκλοφορήσει το 2026 σε περισσότερες από 70 αγορές.
Το Renault Boreal είναι αδερφάκι του Dacia Bigster.
Θα διατεθεί στη Νότια Αμερική με κινητήρα που «καίει» αιθανόλη.
Η Renault επενδύει σε μια νέα σχεδιαστική και εμπορική στρατηγική.
autotriti team
Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»
Θα κυκλοφορήσει το 2026 σε περισσότερες από 70 αγορές
Η Renault ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο παγκόσμιο SUV, το οποίο θα ακούει στο όνομα Boreal, και θα κυκλοφορήσει από το 2026 σε περισσότερες από 70 αγορές παγκοσμίως. Αν και το όχημα δοκιμάζεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, δεν προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, αλλά για περιοχές όπως η Λατινική Αμερική, όπου η γαλλική εταιρεία διατηρεί ισχυρή εμπορική παρουσία.
Το Renault Boreal είναι αδερφάκι του Dacia Bigster
Το Boreal βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δομή του νέου Dacia Bigster, όμως διαφοροποιείται με σαφή αισθητικά και τεχνικά στοιχεία. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από οριζόντιες εισαγωγές αέρα και λεπτούς προβολείς, ενώ το πίσω υιοθετεί φώτα που επεκτείνονται μέχρι την πέμπτη πόρτα, με μια ελαφρώς κεκλιμένη οροφή που σπάει τη μονοτονία χωρίς ωστόσο να φτάνει στα όρια των coupe SUV.
Θα διατεθεί στη Νότια Αμερική με κινητήρα που «καίει» αιθανόλη
Κάτω από το καπό, θα προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα 1,3 TCe με ισχύ 167 ίππων, συμβατός και με αιθανόλη, καύσιμο ευρείας χρήσης στη Βραζιλία, αλλά και σε όλη την Λατινική Αμερική. Το σύστημα μετάδοσης θα περιλαμβάνει αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Επιπλέον, θα διατεθούν και υβριδικές εκδόσεις: μία ήπια υβριδική και μία πλήρως υβριδική E-Tech, με θερμικό κινητήρα 1,6 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα συνολικής απόδοσης 150 ίππων.
Η Renault επενδύει σε μια νέα σχεδιαστική και εμπορική στρατηγική
Στο παρελθόν η Renault περιοριζόταν στην αλλαγή των συμβόλων στα Dacia που προορίζονταν για χώρες τις Λατινικής Αμερικής όπως με το Duster. Με το Boreal όμως, η Renault δείχνει να επενδύει σε μια νέα, διαφοροποιημένη σχεδιαστική και εμπορική στρατηγική για τις αγορές εκτός Ευρώπης, επιχειρώντας να ανταποκριθεί στις τοπικές ανάγκες με προτάσεις προσαρμοσμένες στις συνθήκες και τις ενεργειακές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.