Σε άνοδο η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη

1.622 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2019)

Κατά 14,4% αυξήθηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018. Ποιες εταιρείες επωφελήθηκαν περισσότερο;


Αύξηση της τάξης του 14,4% υπήρξε στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αποκάλυψε ο ACEA. Το μεγάλο ποσοστό οφείλεται στις μικρές πωλήσεις που έκαναν οι εταιρείες τον Σεπτέμβριο του 2018 λόγω της υιοθέτησης, τότε, των νέων ορίων στις εκπομπές ρύπων των καινούριων αυτοκινήτων.

Οι συνολικές ταξινομήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΕFTA έφτασαν σε αριθμό το 1,29 εκατ., κάτι που σημαίνει πως πουλήθηκαν περίπου 170.000 περισσότερα αυτοκίνητα σε σχέση με τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Οι 4 από τις 5 μεγαλύτερες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου παρουσίασαν διψήφια αύξηση. Συγκεκριμένα, η Γερμανία ξεπέρασε κατά σειρά τις Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία την ίδια στιγμή που η Βρετανία σημείωσε ελάχιστη αύξηση της τάξης του 1,3%.

Μεγάλη κερδισμένη σε πωλήσεις τον προηγούμενη μήνα ήταν η VW που είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 58% ενώ στις ανοδικές τάσεις δεύτερη κατετάγη η Renault με ποσοστό 30% και η Alfa Romeo με 26%. Αντίθετα, οι πωλήσεις της Nissan παρουσίασαν μείωση 7%.
Στην premium κατηγορία, οι πωλήσεις της Audi παρουσίασαν άνοδο 39% με την Mercedes να ακολουθεί με 9,9%. Αντίθετα, οι πωλήσεις της BMW μειώθηκαν κατά 6,6%.

Στην Ελλάδα, με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Σεπτέμβριο 2019 υπήρξαν αυξημένες κατά +19,8% ως προς το μήνα Σεπτέμβριο 2018. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως κινήθηκε η αγορά το περασμένο μήνα και ποιες μάρκες επωφελήθηκαν περισσότερο, μπορείτε να διαβάστε εδώ το σχετικό μας θέμα.
 

Mercedes
skoda