2 φωτογραφίες »

Σε συνεργασία Koenigsegg & Polestar

1.588 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2020)

Οι δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή αυτοκινήτων πολύ υψηλών επιδόσεων αφήνουν να εννοηθεί πως ετοιμάζουν κάποιου είδους συνεργασία.


Μια νέα συνεργασία ανακοίνωσαν Koenigsegg και Polestar, χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές παραπάνω πληροφορίες, πέρα από τις εικόνες που ήρθαν στο φως  και δείχνουν την Gemera της πρώτης και το Precept concept της δεύτερης.

H Κοenigsegg σε ανάρτησή της αναφέρει πως «κάτι συναρπαστικό θα γίνει συντομα πραγματικότητα» ενώ αυτή την Polester σημείωνε πως «Κάτι ενδιαφέρον θα λάβει χώρα στην δυτική ακτή της Σουηδίας». Και οι δύο αναρτήσεις συνοδεύονταν με τα hashtag #ΚοenigseggXPolestar.

Στην Gemera, ο 3κύλινδρος διλιτρος Freevalve κινητήρας αποδίδει μόνος του 600 άλογα και 600 Nm ροπής ενώ τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ προσφέρουν στην Gemera επιπλέον 1.100 άλογα φτάνοντας συνολικά σε απόδοση τα 1.700 άλογα και τα  3.500 Νm ροπής. Η επίδοση του GΤ στο 0-100 είναι μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, κάτι που το κάνει πιο γρήγορο ακόμα και από τα περισσότερα υπεραυτοκίνητα της εποχής μας.

To Polestar Precept από την άλλη πλευρά είναι σχεδιασμένο έτσι για να δώσει μια καλή γεύση για το μέλλον της φίρμας. Πρόκειται για ένα 4θυρο GT με 22άρες ζάντες και ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.
 

AUTOFIT PASXA
skoda