Στην ανανεωμένη Skoda Octavia, η ρύθμιση της ανάρτησης αποτρέπει το αμάξωμα από το να γείρει αισθητά, χωρίς θυσίες στην άνεση.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στην ανανεωμένη Skoda Octavia, η ρύθμιση της ανάρτησης αποτρέπει το αμάξωμα από το να γείρει αισθητά, χωρίς θυσίες στην άνεση.

Στο δρόμο: Σταθερή, άνετη και απόλυτα ασφαλής

64.764 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2018)

Η ανανεωμένη Octavia η οποία συνεχίζει φυσικά να «πατάει» στην MQB πλατφόρμα της VW, απέκτησε 20 χλστ. μεγαλύτερο πίσω μετατρόχιο, ενώ πλέον πέρα από τα ήδη υπάρχοντα και στάνταρ συστήματα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, προπλήρωσης κυκλώματος φρένων και αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, μπορεί να εξοπλιστεί με τη σύγχρονη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας του ομίλου VW (Adaptive Cruise Control, Front Assist, Emergency Brake, Blind Sport Detection, Rear Traffic Allert, αναβαθμισμένο Park Assist κτλ.). Έτσι στην πράξη η τσέχικη μπερλίνα εμφανίζεται ακόμη καλύτερη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Στην ευθεία παρουσιάζεται ιδανικά σταθερή και ασφαλής χωρίς να επηρεάζεται από πλευρικούς ανέμους, προσδίδοντας ένα αίσθημα ασφάλειας στον οδηγό. Στις στροφές, το άπλωμα των διαστάσεων κάνει τις όποιες αντιδράσεις εξαιρετικά προοδευτικές, ενώ το στάνταρ ηλεκτρονικό XDS+ σε συνεργασία με το ESP χαλιναγωγούν τις όποιες τάσεις υποστροφής στην υπερβολή. Η ρύθμιση της ανάρτησης αποτρέπει το αμάξωμα από το να γείρει αισθητά, χωρίς ιδιαίτερες θυσίες στην άνεση. Σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα θορύβου στην καμπίνα, η ποιότητα κύλισης της Octavia σε καλής ποιότητας οδόστρωμα αποτελεί high-light του αυτοκινήτου. Ωστόσο σε έντονες εγκάρσιες ανωμαλίες ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας «δυσανασχετεί» λίγο περισσότερο από ό,τι περιμέναμε, αν και τα ιδιαίτερα άνετα καθίσματα δεν αφήνουν να μεταφερθούν κραδασμοί στους επιβάτες του αυτοκινήτου. Από την άλλη, το τιμόνι προσφέρει πολύ καλή πληροφόρηση, έχει αρκετό βάρος και ικανοποιεί ιδιαίτερα στις στροφές. Τα φρένα τέλος, προσφέρουν συμπαγή αίσθηση κατά το φρενάρισμα και είναι άκρως αποτελεσματικά (100-0 χλμ./ώρα 37,7 μέτρα). 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
citroen