3 φωτογραφίες »

Στα σκαριά Audi Q5 e-Tron & ηλεκτρική Porsche Macan

1.813 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Μέσα στα πλάνα του Volkswagen Group βρίσκεται η κατασκευή των δύο αυτών μοντέλων σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα.


Tην κατασκευή ενός Audi Q5 e-tron και μιας αμιγώς ηλεκτρικής Porsche Macan έχουν αποφασίσει στο Volkswagen Group, σύμφωνα με μια εικόνα που δείχνει το μελλοντικό πλάνο του ομίλου. Tα δύο μοντέλα θα φτάσουν στην αγορά το 2022.

Λεπτομέρειες σχετικά με το Q5 e-tron δεν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι αυτή την στιγμή. Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι η γερμανική εταιρεία αναπτύσσει τα Q4 e-tron και Q4 e-tron Sportback και φαίνεται πολύ πιθανό το μεγαλύτερο Q5 e-tron να μοιράζεται ορισμένα μηχανικά μέρη με τα μικρότερα αδέλφια του.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το Q5 e-tron θα βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα MEB που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή από τα VW ID.4 και Skoda Enyaq iV. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδόσεις ισχύος για τον ηλεκτρικό κινητήρα και την χωρητικότητα των μπαταριών.

Περισσότερα είναι γνωστά για την ηλεκτρική Macan. Αρχικά, θα πωλείται παράλληλα με την Macan της τρέχουσας γενιάς στις εκδόσεις εσωτερικής καύσης, αλλά θα υιοθετεί νέα εμφάνιση. Σε αντίθεση με το Q5 e-tron, η ηλεκτρική Macan θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική PPE που η Porsche ανέπτυξε σε συνεργασία με την Audi. Και η Macan θα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, ενώ η Porsche αποκάλυψε ακόμη και ότι δοκιμάζει ένα crossover με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες.
 

peugeot
skoda