To καμουφλαρισμένο ID.4.

Στα σκαριά δύο ακόμα SUV για την VW

1.800 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2019)

Το ένα από αυτά θα είναι ηλεκτρικό και το άλλο με κινητήρες εσωτερικής καύσης ενώ το λανσάρισμα και των δύο θα γίνει μέχρι το 2021. Δείτε τι άλλο μαθαίνουμε.


Mια καλή ματιά στα επόμενα πλάνα που έχε έδωσε η Volkswagen σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Michigan των ΗΠΑ και, όπως καλά καταλάβατε, το μέλλον αφορά πολλά SUV, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τα σεντάν θα παραμείνουν ψηλά στις προτεραιότητές της, τουλάχιστον στην αγορά της βόρειας Αμερικής.

Στην ίδια εκδήλωση η VW ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως θα λανσάρει δύο ολοκαίνουρια SUV χωρίς ωστόσο να προχωρά στην αποκάλυψη, κάποιων έστω, παραπάνω πληροφοριών. Το ένα από αυτά θα είναι σίγουρα το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της φίρμας, το οποίο θα είναι και αυτό που θα ντεμπουτάρει πρώτο την άνοιξη του 2020 κάτω από την ονομασία ID.4. To μοντέλο θα βασίζεται πάνω στο ID. Crozz, θα χτιστεί στο εργοστάσιο της φίρμας στο Chattanooga του Tennesse και θα εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα συνολικής απόδοσης 300 περίπου ίππων.

Οι φήμες σχετικά με το δεύτερο SUV κάνουν λόγο πως θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan και ότι θα προσφέρεται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μερικές πηγές κάνουν λόγο μάλιστα πως θα πρόκειται για την αμερικάνικη έκδοση του Nivus. Σίγουρο είναι πάντως πως θα σχεδιαστεί ειδικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, θα κατασκευάζεται στο Μεξικό και θα λανσαριστεί εμπορικά το καλοκαίρι του 2021.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το 2021 θα έρθει στην αγορά και η ανανεωμένη έκδοση του Atlas, κάτι λογικό, μιας και θα έχει συμπληρώσει 4 χρόνια πορείας. Πηγές από το στρατόπεδο της φίρμας αναφέρουν μάλιστα πως δεν θα πρόκειται για ένα απλό φρεσκάρισμα, αλλά ότι η VW  θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το εσωτερικό και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.
 

AUTOFIT PASXA
4green