• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Συγκλονιστική νίκη για Hamilton, χαμόγελα και για Verstappen

3.163 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2021)

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής πήρε υπό βροχή την 100η νίκη της καριέρας του και απέκτησε ξανά προβάδισμα στο κυνήγι του τίτλου. Διαβάστε τι συνέβη σε ένα συγκλονιστικό Grand Prix.

Μια συγκλονιστική και πανάξια νίκη, την 100η της καριέρας του, πήρε ο Lewis Hamilton στην Ρωσία, μια καρό σημαία που του δίνει ξανά κεφάλι στο πρωτάθλημα Οδηγών. Χαμόγελα θα υπάρχουν και στα πρόσωπα των μηχανικών της Red Bull, καθώς ο Verstappen κατάφερε, με βοηθό την βροχή που ήρθε στους τελευταίους γύρους, να φτάσει από την τελευταία θέση μέχρι τη δεύτερη και να μειώσει στο ελάχιστο τους χαμένους βαθμούς.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Εκκίνηση με ανακατατάξεις
Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή, αφού ο Sainz κατάφερε να προσπεράσει στο τέλος της πρώτης στροφής τον Norris ενώ πιο πίσω, ο Hamilton έχασε τρεις θέσεις από τους Stroll, Alonso και Ricciardo. Για αρκετούς γύρους, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής προσπαθούσε να περάσει τον Ricciardo, χωρίς όμως επιτυχία, ενώ πιο μπροστά ο Norris έκανε αγωνιώδεις προσπάθειες να περάσει ξανά στην πρώτη θέση, μέχρι που τελικά τα κατάφερε με μια ωραία κίνηση.

O Oλλανδός πλησιάζει
Τον χορό των pit-stop ξεκίνησε ο Stroll, πριν τον ακολουθήσει ο Russell, o Sainz και ο Ricciardo, ο αγώνας του τελευταίου, όμως, καταστράφηκε λόγω ενός προβλήματος κατά την αλλαγή ελαστικών. Norris και Hamilton αποφάσισαν να μείνουν στην πίστα, έτσι ώστε να έχουν καλύτερα ελαστικά προς το τέλος του αγώνα, την στιγμή που ο Verstappen συνέχιζε να ανεβαίνει θέσεις στην κατάταξη, μένοντας ωστόσο για πολλούς γύρους πίσω από τον Alonso.

Ο Hamilton πλησιάζει, η βροχή αλλάζει τα δεδομένα
Όταν ο Hamilton μπήκε για το προγραμματισμένο του pit-stop, φάνηκε από τον πρώτο γύρο πως το μονοθέσιό του μπορούσε να κινηθεί σε πολύ καλό ρυθμό και έτσι δεν άργησε να περάσει εύκολα τους οδηγούς που τον χώριζαν μέχρι την δεύτερη θέση. Ο Ηamilton έφτασε πίσω από τον Norris, όμως δεν μπορούσε να τον περάσει. Εκείνη την στιγμή άρχισε να ψιχαλίζει στην πίστα και να κάνει το πέρασμα από μια-δύο στροφές ιδιαίτερα δύσκολο. Οι περισσότεροι οδηγοί άρχισαν να μπαίνουν στα pits για αλλαγή ελαστικών, αλλά οι δύο πρωτοπόροι φαίνονταν αναποφάσιστοι, αφού έμεναν λίγοι γύροι μέχρι το τέλος του αγώνα. H Mercedes τελικά, βλέποντας την βροχή να δυναμώνει κάλεσε στα pits τον Hamilton, του έβαλε ελαστικά για μεικτές συνθήκες, και έτσι, άρχισε το κυνήγι του Norris. O μικρός Βρετανός αρνήθηκε να μπει στα pits, ωστόσο, όταν η βροχή δυνάμωσε, ήταν πια αδύνατο να κρατήσει το μονοθέσιό του στην πίστα και έτσι ο Hamilton τον πέρασε εύκολα δύο γύρους πριν το τέλος του αγώνα.

Κερδισμένος ο Verstappen
Μεγάλος ωφελημένος ωστόσο ήταν και o Verstappen καθώς η Red Bull έδρασε γρήγορα και άλλαξε ελαστικά στον Oλλανδό, όσο οι οδηγοί που βρισκόντουσαν πιο ψηλά στην κατάταξη, προσπαθούσαν να κρατήσουν τα μονοθέσιά τους στην πίστα. Ο Ολλανδός πήρε μια ανέλπιστη δεύτερη θέση, έστω και 53 δευτερόλεπτα πίσω από τον Hamilton, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε από το τέλος...

O επόμενος αγώνας θα γίνει στην Τουρκία, 8-10 Οκτωβρίου.

H τελική κατάταξη: 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »