3 φωτογραφίες »

3. Renault Kadjar

Στο βάθρο: Renault Kadjar, Suzuki SX4 S-Cross & Dacia Duster

77.383 Επισκέψεις στο άρθρο

3. Renault Kadjar
Το Renault Kadjar αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, γι αυτούς που θα αποφασίσουν να ξεφύγουν από τα κλασσικά best sellers της κατηγορίας, καθώς δεν υστερεί κάπου, ενώ παράλληλα έρχεται και με την ελκυστική τιμή των 19.360 ευρώ, στην βενζινοκίνητη έκδοση με τον 1,3 TCe 140 ίππων. Το ίδιο σύνολο που συναντήσαμε και πριν στο Qashqai, με το οποίο μάλιστα έχουν και πανομοιότυπες επιδόσεις.

Το Kadjar είναι προσανατολισμένο στην άνεση των επιβατών, ενώ επιδεικνύει και πολύ καλή ποιότητα κύλισης καθιστώντας το έτσι, σε συνδυασμό με τα καθίσματα του, ιδιαίτερα άνετο στα μακρινά ταξίδια. Παράλληλα διαθέτει και διευρυμένες ικανότητες χάρη στα 200 χλστ. απόστασης από το έδαφος και τις καλές γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

2. Suzuki SX4 S-Cross
Το επόμενο μοντέλο που θα συναντήσουμε είναι το Suzuki SX4 S-Cross με τον ήπια υβριδικό κινητήρα των 129 ίππων. Το σύνολο βασίζεται σε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.400 κ.εκ. και ένα κύκλωμα μίζας-μετατροπέα 48 V, χάρη στο οποίο καταφέρνει να κρατήσει την κατανάλωση στα πολύ χαμηλά επίπεδα των 6,7 λτ./100 χλμ., έχοντας μάλιστα και πολύ καλές επιδόσεις.

Συνολικά αποτελεί ένα ικανότατο και ευρύχωρο μικρομεσαίο crossover αυτοκίνητο ακόμα και στην δικίνητη έκδοσή του, το οποίο διακρίνεται για την χαμηλή τιμή του που ξεκινά από τα 18.810 ευρώ στην έκδοση GL, με τον εξοπλισμό να είναι καλός. 

1. Dacia Duster
O τίτλος του πιο φθηνού C-SUV καταλήγει και με διαφορά στο Dacia Duster. Όχι δεν είναι ψέμα το Duster είναι διαθέσιμο από 13.580 ευρώ, όσο δηλαδή ένα μοντέλο της μικρής κατηγορίας. Μάλιστα πρόκειται για ένα μοντέλο με μεγάλη ικανότητα - το κορυφαίο δικίνητο C-SUV- να κινείται και σε εκτός δρόμου περιβάλλοντα, ακόμα και σε ιδιαίτερα ανάγλυφα, χάρη στα 210 χλστ. απόστασης από το έδαφος. Αυτό δε σημαίνει πως δεν ικανοποιεί και στην άσφαλτο, όντας πολύ αποτελεσματικό σε κακοτεχνίες αν και με κάποιες ανεπιθύμητες ταλαντώσεις υπό πίεση.

Η βασική έκδοση του Duster κινείται από τον 1,0 ΤCe turbo κινητήρα της Renault απόδοσης 100 ίππων με στάνταρ λειτουργία ECO για χαμηλή κατανάλωση, με τον εξοπλισμό της Ambiance να καλύπτει τα απαραίτητα, ωστόσο να έχει κάποιες μικρές ελλείψεις. Κατά τΆ άλλα πρόκειται για ένα σκληροτράχηλο όχημα, με ανθεκτικά και γεροδεμένα σκληρά υλικά στην καμπίνα , ευέλικτο παρά το μήκος του και αρκούντως ευρύχωρο για 5 ενήλικους. Είναι ενΆ ολίγοις πολλά περισσότερα από τα 13.580 ευρώ που κοστίζει. 

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center