Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Τα SUV με τα καλύτερα φρένα!

Τα SUV με τα καλύτερα φρένα!

23.070 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2022)

Είναι αυτοκίνητα που απευθύνονται μεν στον καθημερινό οικογενειάρχη, στην δύσκολη στιγμή, όμως, θα φρενάρουν σαν... αγωνιστικά! Ποια είναι τα top SUV που έχουν ξεχωρίσει με την απόδοση των φρένων τους στο AutoΤρίτη Test Center;

«Κοκαλώνουν» σαν αγωνιστικά!

Όταν αναφερόμαστε στην ενεργητική ασφάλεια, η επίδοση των φρένων είναι μάλλον το πιο σημαντικό. Για να βελτιώσουν το σύστημα πέδησης των μοντέλων τους οι εταιρείες επενδύουν πολλά χρήματα τα οποία πιάνουν... τόπο, αν συγκρίνουμε το παρόν με το πρόσφατο παρελθόν. Συστήματα όπως ο κατανεμητής πέδησης (EBD) και το pre-fill (σύστημα προφόρτισης των φρένων) συμβάλλουν στην βελτιωμένη αποτελεσματικότητα της πέδησης, την ώρα που από τον βασικό εξοπλισμό προσφέρεται και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (Active Safety Brake, Front Assist κ.α.).

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μεγάλη σημασία έχει η απόσταση φρεναρίσματος κάθε μοντέλου στο AutoΤρίτη Test Center. Στις δοκιμές που πραγματοποιούμε αναφερόμαστε στην αποτελεσματικότητα κάθε οχήματος στο περίφημο φρενάρισμα πανικού από τα 100-0 χλμ./ώρα. Ως γενική αρχή, επίδοση κάτω από τα 35 μέτρα θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων, συνεπώς τα τέσσερα δημοφιλή SUV στις γραμμές που ακολουθούν κυριολεκτικά ρίχνουν... άγκυρα, μόλις πατήσεις βαθιά το πεντάλ του φρένου. Προφανώς, δεν είναι αγωνιστικά πίστας, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης όμως εντυπωσιάζουν με το πόσα λίγα μέτρα χρειάζονται μέχρι το «κοκάλωμά» τους.
Πάμε να δούμε λοιπόν τα καλύτερα μοντέλα στο φρενάρισμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: