• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η υπηρεσία Connected Safety έχει παρουσιαστεί από την Volvo Cars από το 2016, ωστόσο σήμερα μπήκε στο παιχνίδι και η Volvo Trucks.

Τα φορτηγά και επιβατικά της Volvo καταφέρουν να φυλάνε το ένα τα νώτα του άλλου και αντίστροφα ανταλλάσσοντας προειδοποιητικά σήματα κατά την κυκλοφορία τους στο δρόμο.

Τα Volvo φυλάνε τα νώτα τους

Διαβάστηκε από 24817 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/5/2018
 

Τα φορτηγά και επιβατικά της Volvo καταφέρουν να φυλάνε το ένα τα νώτα του άλλου και αντίστροφα ανταλλάσσοντας προειδοποιητικά σήματα κατά την κυκλοφορία τους στο δρόμο.

Η Volvo Trucks παρουσίασε μια υπηρεσία σε cloud με το όνομα Συνδεδεμένη Ασφάλεια (Connected Safety), η οποία επιτρέπει σε φορτηγά Volvo να ανταλλάσσουν πληροφορίες προειδοποίησης με επιβατικά αυτοκίνητα της μάρκας, όταν εμφανίζονται κίνδυνοι κατά την κυκλοφορία. Με αυτή την πρωτοποριακή συνεργασία, οι δύο ανεξάρτητοι κατασκευαστές οχημάτων επιτρέπουν στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά τους να μοιράζονται πληροφορίες για κινδύνους κατά την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο.

Όσον αφορά στη Volvo Cars, έχει παρουσιάσει την έκδοση της Συνδεδεμένης Ασφάλειας για επιβατικά αυτοκίνητα από το 2016, ενώ σήμερα, η Volvo Trucks έφερε στο φως τη δική της έκδοση αυτής της υπηρεσίας, Με τούτο τον τρόπο επιτυγχάνεται πλέον η επικοινωνία μεταξύ των δύο τύπων οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω υπηρεσία έχει ως έργο την αποστολή προειδοποιήσεων στα παρακείμενα οχήματα που είναι συνδεδεμένα στην υπηρεσία οποτεδήποτε ένας οδηγός ενεργοποιήσει τα αλάρμ του, ενώ μακροπρόθεσμα η υπηρεσία μπορεί να εμπλουτιστεί και με άλλες ωφέλιμες για την ασφάλεια λειτουργίες.
 

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volvo η Συνδεδεμένη Ασφάλεια θα παρουσιαστεί αρχικά στη Σουηδία και τη Νορβηγία, όπου και τα δύο τμήματα της φίρμας διαθέτουν σημαντικά μερίδια στις ετήσιες ταξινομήσεις νέων οχημάτων, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν για το πλάνο επέκτασής της προς τις υπόλοιπες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.
 
Με ποιον τρόπο λειτουργεί η Συνδεδεμένη Ασφάλεια;
Όταν ανάβουν τα φώτα αλάρμ, το επιβατικό/φορτηγό αποστέλλει ένα σήμα μέσω του κινητού τηλεφώνου του οδηγού, το οποίο είναι συνδεδεμένο στο Internet, προς την υπηρεσία cloud της Volvo. Από εκεί, οι πληροφορίες προωθούνται προς την αντίστοιχη υπηρεσία της Volvo Cars ή Trucks. Κατόπιν, ένα προειδοποιητικό σήμα μεταδίδεται σε όλα τα συνδεδεμένα επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά τα οποία πλησιάζουν στο σημείο που βρίσκεται το όχημα, του οποίου ενεργοποιήθηκαν τα φώτα αλάρμ.

Σημαντικές πληροφορίες για τη Συνδεδεμένη Ασφάλεια της Volvo Trucks
- Η Volvo Cars προσφέρει το σύστημα Συνδεδεμένης Ασφάλειας σε όλα τα νέα μοντέλα Volvo XC60, XC90, XC40, S90 και V90.
- Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο στη Σουηδία και τη Νορβηγία μέσα στο 2018. Το σύστημα Συνδεδεμένης Ασφάλειας αφορά σε οχήματα Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX εφοδιασμένα με το ενσωματωμένο σύστημα της Volvo Trucks για υπηρεσίες και infotainment και ανάλογα με τις προδιαγραφές του κάθε φορτηγού και τις υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί σε αυτό.

Tags: VOLVO, VOLVO XC40
 

VOLVO XC40 - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ