Τα καλύτερα σε ασφάλεια μικρά έως 25.000

Τα καλύτερα σε ασφάλεια μικρά έως 25.000

Τα καλύτερα μικρά σε ασφάλεια έως 25.000

36.289 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2022)

Ασφάλεια, ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς σε ένα αυτοκίνητο. Διαβάστε ποια είναι τα ασφαλέστερα μικρά ως 25.000 ευρώ και ποια τα λιγότερο ασφαλή.

Οι μετρήσεις και οι δοκιμές του Auto Τρίτη Τest Center έχουν ένα και μόνο στόχο: Να αναδείξουν τα πραγματικά χαρακτηριστικά κάθε αυτοκινήτου, ώστε να γίνει σύγκριση και στο τέλος να φανεί ποια είναι τα πιο ασφαλή και ικανά μοντέλα. Γιατί δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα τα ίδια! 

Αυτή τη φορά λοιπόν εξετάζουμε ποια μικρά, με χρηματικό όριο τα 25.000 ευρώ, είναι τα καλύτερα σε ενεργητική ασφάλεια, αλλά και ποια είναι αυτά που δεν τα πήγαν τόσο καλά στα τεστ μας ανάμεσα στα 35 μοντέλα που έχουμε μετρήσει. Ας δούμε λοιπόν ποια στοιχεία μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το VW Polo φρενάρει 7 μέτρα πιο μακριά από το Kia Rio

Βλέποντας τις μετρήσεις μας το πρώτο γεγονός που μας κάνει εντύπωση είναι η κακή επίδοση του VW Polo στο φρενάρισμα. Συγκεκριμένα η TSI έκδοση με τους 95 ίππους χρειάζεται 42,1 μ. για να κοκαλώσει από τα 100 χλμ./ώρα. Για να καταλάβετε το καλύτερο μοντέλο της κατηγορίας, το 1.000άρι Kia Rio με τους 100 ίππους φρενάρει στα 35,2 μέτρα, σχεδόν 7 μέτρα λιγότερο!

VW Polo και Suzuki Swift με τη μικρότερη ασφάλεια

Ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή, ας δούμε τα μοντέλα που βάσει των μετρήσεων του Test Center δεν τα πήγαν και τόσο καλά στον τομέα της ασφάλειας. Στις δύο τελευταίες θέσεις θα συναντήσουμε δύο VW Polo, το ατμοσφαιρικό με τα 80 άλογα και το τούρμπο 1.000άρι με τους 95 ίππους. Το πρώτο λόγω του χειρότερου προσπεράσματος στην κατηγορία (με 16,75 δλ. για το 80-120 χλμ./ώρα,) ενώ το δεύτερο λόγω των φρένων που όπως είδαμε είναι τα χειρότερα της κλάσης. Το Swift τέλος μπορεί να μην έχει κάποια «πρωτιά» σε τελευταία θέση, ωστόσο σε όλες τις μετρήσεις ασφαλείας φιγουράρει στις τελευταίες  θέσεις.   

Kia Rio και SEAT Ibiza τα κορυφαία σε ασφάλεια

Στον αντίποδα στις πρώτες θέσεις θα συναντήσουμε το SEAT Ibiza με τον 1.500άρη κινητήρα των 150 ίππων και το ήπια υβριδικό του Kia Rio με τα 120 άλογα, τα οποία ισοβάθμησαν στην αξιολόγησή μας. Το Kia Rio έχει εξαιρετικά φρένα με 36,4 μέτρων (το ρεκόρ των 35,2 μέτρων ανήκει στο Rio με τα 100 άλογα) , σχεδόν ίδια με αυτά που έχει το Ibiza, το οποίο ακινητοποιήθηκε στα 36,5 μέτρα. Τα δύο μοντέλα επίσης θα προσπεράσουν κα με ιδιαίτερη άνεση. Το Ibiza έχει τις καλύτερες ρεπρίζ με 4,08 δλ. για το 80-120 χλμ./ώρα, ενώ το Rio έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση με 5,1 δλ.. Ενδιάμεσά τους θα συναντήσουμε το mild hybrid Ford Fiesta των 125 ίππων με 4,9 δλ..

Ρεκόρ στο ελκ τεστ από Ford Fiesta και Skoda Fabia

Στην αξιολόγηση της ασφάλειας ένας σημαντικός τομέας είναι η δοκιμασία του ελκ τεστ, ίσως η πιο απαιτητική για ένα αυτοκίνητο. Η μεγαλύτερη επίδοση λοιπόν που έχουμε δει είναι αυτή του Ford Fiesta και του Skoda Fabia, τα οποία αμφότερα ολοκλήρωσαν τη διαδικασία με 77 χλμ./ώρα. Πάντως το Fiesta είχε πιο ευχάριστη συμπεριφορά στην όλη διαδικασία και ήταν πιο συμμετοχικό συγκριτικά με το Fabia, το οποίο στηρίχθηκε κυρίως στην εξαιρετική λειτουργία του ESP. Σε κάθε περίπτωση τα δύο μοντέλα ανήκουν στο TOP5 της ασφάλειας στην κατηγορία.

Ποια προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια

Ποια στρίβουν καλύτερα

Ποια φρενάρουν καλύτερα

Ποια προσπερνάνε καλύτερα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
YBRIDIKA SUV
POTENZA SPORT