Τελειώνει το 2022 την παραγωγή του Insignia η Opel

Τελειώνει το 2022 την παραγωγή του Insignia η Opel

2.588 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2022)

Τέλος στην παραγωγή του Insignia αναμένεται να βάλει εντός του 2022 η Opel, προχωρώντας νωρίτερα στη διακοπή απ' ότι αρχικά είχε προγραμματίσει!

«Κόβει» νωρίτερα το Insignia η Opel

Το Insignia ήταν ένα από τα μοντέλα που η Opel είχε αποφασίσει να διακόψει την παραγωγή του, ως ένα από τα βήματα που έπρεπε να κάνει στην πορεία που έχει χαράξει για να φτάσει στο πλήρη εξηλεκτρισμό της. Όμως η γερμανική φίρμα επισπεύδει το πλάνο της και αυτό φέρνει νωρίτερα το τέλος του μοντέλου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δεν υποστηρίζει ηλεκτρική βοήθεια η πλατφόρμα του

Η Opel, η οποία όπως είναι γνωστό πλέον αποτελεί μέλος της Stellantis, από το 2017 παραδίδει το γερμανικό οικογενειακό μοντέλο αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η πλατφόρμα που ανέπτυξε η General Motors όταν κατείχε την Opel, δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης και έτσι η μάρκα πήρε την απόφαση εντός του 2022 να ρίξει τους τίτλους τέλους στην παραγωγή του Insignia, αν και αρχικά κάτι τέτοιο υπολογίζονταν να συμβεί το 2024.

Το επιβεβαίωσε και η Opel

Μάλιστα η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε επίσημα και από τη μάρκα μέσω ανακοίνωσης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονταν: «Η Opel οδηγεί τη μετάβαση σε μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα έως το 2028 και ετοιμάζεται να λανσάρει αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης μιας μελλοντικής ναυαρχίδας. Το τρέχον Opel Insignia κυκλοφόρησε το 2017, η πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από την πρώην μητρική εταιρεία της Opel δεν σχεδιάστηκε για ηλεκτροκίνηση. Ως αποτέλεσμα των κανονισμών για το CO2 και της εστίασης στην ταχεία ανάπτυξη των τριών νέων μοντέλων στο εργοστάσιο το Rüsselsheim, Opel Astra, Astra Sports Tourer και DS4, η παραγωγή του Insignia θα τελειώσει φέτος».      

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
NISSAN