Το Βερολίνο αποφασίζει αν θα απαγορεύσει τα αυτοκίνητα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Βερολίνο αποφασίζει αν θα απαγορεύσει τα αυτοκίνητα

1.547 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2022)

Το Βερολίνο είναι πιθανόν πολύ σύντομα να έχει τη μεγαλύτερη περιοχή χωρίς αυτοκίνητα από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο!

«Πρασινίζει» το Βερολίνο

Σημαντικές εξελίξεις σε ότι αφορά την κυκλοφορία αυτοκινήτων αναμένεται να υπάρξουν στο Βερολίνο το προσεχές διάστημα, αφού η ηγεσία της γερμανικής πόλης άμεσα θα κληθεί να ψηφίσει εάν θα απαγορευτεί σε μία μεγάλη περιοχή η χρήση αυτοκινήτων.   

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Χωρίς αυτοκίνητο σε έκταση 88 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Το σχέδιο να απαλλάξουν τους δρόμους της γερμανικής πόλης από τα αυτοκίνητα ξεκίνησε όταν τρεις φίλοι, κάτοικοι Βερολίνου, δημιούργησαν την εκστρατεία Volksentscheid Berlin Autofrei, προτείνοντας μέσω συλλογής υπογραφών ένα Βερολίνο χωρίς αυτοκίνητα. Ουσιαστικά αυτό που πρότειναν ήταν να απαγορευτεί η κίνηση των αυτοκινήτων εντός της κυκλικής γραμμής του τρένου Ringbahn στο κέντρο της πόλης, μια έκταση που ούτε λίγο ούτε πολύ μετριέται στα 88 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Συνεδριάζει η Γερουσία της πόλης

Η πρόταση αυτή ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και μέσα σε λίγο διάστημα προσυπέγραψαν περισσότεροι από 50.000 κάτοικοι του Βερολίνου. Πλέον όπως αναφέρουν τα Μέσα του εξωτερικού η πρόταση θα εξεταστεί από το διοικητικό όργανο της πόλης, τη Γερουσία του Βερολίνου, και θα ληφθεί απόφαση για το αν θα γίνει πράξη ή όχι. Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
test center