• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Ioniq 5 οδήγησε σε ρεκόρ πωλήσεων τη Hyundai!

4.591 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/6/2021

«Παρέλαση» κάνει σε πωλήσεις το νέο Hyundai Ioniq 5, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές από όλα τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της κορεατικής μάρκας, την ίδια ώρα που η συγκεκριμένη κατηγορία γράφει το δικό της ρεκόρ!

Ο καλύτερος μήνας της ιστορίας της, ήταν για τη Hyundai ο περασμένος Μάιος αναφορικά με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα τα οποία οδήγησαν την κορεατική μάρκα σε ένα αριθμό ρεκόρ. Για το μήνα Μάιο, η εταιρεία αναφέρει 8.977 πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αριθμός 34% μεγαλύτερος πριν από ένα χρόνο, ο οποίος παράλληλα αποτελεί το 7,1% του συνολικού όγκου της μάρκας, που από μόνο του αποτελεί ένα ακόμα ρεκόρ. Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν 7.760 μονάδες (αύξηση 29%), τα Plug-In υβριδικά 1.217 (αύξηση 84%) και τα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου 898 (αύξηση 163%).   

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Από την αρχή του χρόνου έως και σήμερα η κορεατική μάρκα αναφέρει πως έχει πουλήσει σε παγκόσμιο επίπεδο 32.917 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, που αντιπροσωπεύουν το 4,7% του συνολικού όγκου πωλήσεων. Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν 26.130 μονάδες (μείωση 4,2%), τα Plug-In υβριδικά 6.787 (αύξηση 99%) και τα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου 4.333 (αύξηση 58%).   
 
Σε ότι αφορά τα μοντέλα, το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 είναι πλέον το πιο επιτυχημένο μοντέλο. Ο όγκος των πωλήσεών του ξεπερνά ήδη τις 5.300 μονάδες το μήνα και σύμφωνα με τις προβλέψεις στο τέλος του έτους αναμένεται να έχει ξεπεράσει το επίσης ηλεκτρικό Kona. Από κει και πέρα το δίδυμο του Plug-In υβριδικού και του αμιγώς ηλεκτρικού IONIQ βρίσκεται ψηλά, όπως και τα PHEV Santa Fe και Tucson.
 
Συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες πωλήσεις του Hyundai Ioniq 5 για τον μήνα Μάιο ανήλθαν στις 5.353 μονάδες αριθμός που καλύπτει τις πωλήσεις όλων των υπολοίπων ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Για παράδειγμα το ηλεκτρικό Kona ακολουθεί με 1.637 μονάδες, το Hyundai IONIQ Electric με 788 μονάδες, το Plug-In υβριδικό IONIQ με 633 μονάδες, το Santa Fe PHEV  με 582 μονάδες και το Tucson PHEV 2 μονάδες.  

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »