• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το cockpit είναι κλειστό σαν αυτό ενός μαχητικού αεροσκάφους και έτσι προσφέρει επιπλέον προστασία στον οδηγό.

Η Renault προσφέρει στο μονοθέσιο αυτόνομο σύστημα οδήγησης για τις περιόδους που ο αγώνας τίθεται κάτω από το καθεστώς του οχήματος ασφαλείας.

Το cockpit είναι κλειστό σαν αυτό ενός μαχητικού αεροσκάφους και έτσι προσφέρει επιπλέον προστασία στον οδηγό.

Το μονοθέσιο του 2027;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/4/2017

H Renault παρουίασε στη Σανγκάη ένα concept που αφορά τα μονοθέσια της Formula 1 στο μέλλον. Τι αλλαγές υπάρχουν; Θα θέλατε να έχουν πιο οικολογικό χαρακτήρα;

 
Η Renault παρουσίασε στη Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης το RS 2027 Vision Concept, ένα μοντέλο που δείχνει πως θα μπορούσε να είναι τα μονοθέσια της F1 σε μια δεκαετία.

Το μονοθέσιο αυτό έχει λάβει από τη γαλλική εταιρία έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα και ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας που από μόνο του αποδίδει 679 ίππους. Ο V6 κινητήρας ανεβάζει την συνολική ισχύ στους 1.360 ίππους ενώ το μινιμαλιστικό αμάξωμα ζυγίζει μόνο 600 κιλά.
 
Εκτός από το διαφορετικό κινητήρα, η σχεδίαση του RS 2027 Vision είναι πολύ διαφορετική από τα τωρινά μονοθέσια. Εκτός από πολύ διαφορετικά αεροδυναμικά στοιχεία που έχει, το cockpit είναι κλειστό σαν αυτό ενός μαχητικού αεροσκάφους και έτσι προσφέρει επιπλέον προστασία στον οδηγό.
Επίσης, η Renault προσφέρει στο μονοθέσιο αυτόνομο σύστημα οδήγησης για τις περιόδους που ο αγώνας τίθεται κάτω από το καθεστώς του οχήματος ασφαλείας.

Όλο το αγωνιστικό αυτό αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, κάνοντας το ιδιαίτερα φιλικό για το περιβάλλον. Ο διευθυντής της Renault Sport, κ. Cyril Abiteboul δήλωσε: « Ένας ρόλος της εταιρίας είναι να περιμένει πως θα είναι το μέλλον της Formula 1. Περιμένουμε πως και πως τις αντιδράσεις από το κοινό της F1 και την αγωνιστική κοινότητα».

Πώς σας φαίνεται;
 

Tags: RENAULT, RENAULT, F1