Ακόμα δεν είδαμε το νέο Focus και ήδη ξεκίνησαν οι φήμες που θέλουν τη Ford να εξετάζει το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός μικρού pickup.

Ανεξάρτητος σχεδιαστής λοιπόν ασχολήθηκε με το εν λόγω project παρουσιάζοντας ένα σαφώς ψηλωμένο από το έδαφος.

Το νέο Focus σε pickup;

5.964 Επισκέψεις στο άρθρο (7/8/2018)

Μετά το λανσάρισμα του νέου Ford Focus, φούντωσαν οι φήμες που θέλουν τη Ford να ετοιμάζει την pickup εκδοχή του. Πως σας φαίνεται;

Ακόμα δεν είδαμε το νέο Focus και ήδη ξεκίνησαν οι φήμες που θέλουν τη Ford να εξετάζει το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός μικρού pickup, βασισμένο στην πλατφόρμα του ολοκαίνουριου μικρομεσαίου χάτσμπακ.

Οι αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής ενδιαφέρουν πολύ τους υπεύθυνους της Ford και ειδικά στην δεύτερη, τα pickup αποτελούν διαχρονική αξία. Και καθώς η μεγάλη γκάμα της φίρμας στην συγκεκριμένη κατηγορία αφορά μόνο μεγάλα σε διαστάσεις οχήματα, τι καλύτερο από ένα νέο pickup σε πιο compact διαστάσεις σαν αυτές του νέου Focus.

Ανεξάρτητος σχεδιαστής λοιπόν ασχολήθηκε με το εν λόγω project παρουσιάζοντας ένα σαφώς ψηλωμένο από το έδαφος Focus, με περισσότερα σκληρά προστατευτικά πλαστικά στις γύρω ποδιές. Στο ένα από τα 2 σχέδια βλέπουμε το μπροστινό μέρος του Focus Active με φώτα ομιχλης και στρογγυλεμένες γωνίες.
 

Το αμάξωμα παραμένει με 4 πόρτες, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει η απαραίτητη καρότσα που δεν ενθουσιάζει με το μέγεθός της, ωστόσο είναι ότι πρέπει για μικρά φορτία, που όμως δεν θα χωρούσαν λόγω ύψους στο χώρο αποσκευών ενός σεντάν ή χατσμπακ μοντέλου.

Από κινητήρες σίγουρα σε ένα τέτοιο μοντέλο θα ταίριαζε γάντι ο νέος 1.500άρης τρικύλινδρος ecoboost της Ford με απόδοση 150 και 180 ίππων, συνδυασμένος είτε με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με το νέο 8τάχυτο αυτόματο της φίρμας. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν θα είναι διαθέσιμο σε 4κίνητη έκδοση ή θα είναι μόνο προσθιοκίνητο.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Mercedes
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel