Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Το νέο VW Tiguan βραβεύτηκε με 5 αστέρια από τον Euro NCAP

 Σχολιάστε 
4.099 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2024)
Το νέο VW Tiguan βραβεύτηκε με 5 αστέρια από τον Euro NCAP

- Τέσσερα νέα αυτοκίνητα στο μικροσκόπιο του Euro NCAP.
- Μάξιμουμ βαθμολογία στην ασφάλεια για το νέο Volkswagen Tiguan.
- Κορυφαίες βαθμολογίες για δύο μοντέλα της Zeekr.
- Πεντάστερο το κινέζικο Maxus Mifa 7.

Τέσσερα νέα αυτοκίνητα στο μικροσκόπιο του Euro NCAP

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP απένειμε στο νέο Volkswagen Tiguan την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων για την ασφάλεια. Στην τρίτη του γενιά το γερμανικό SUV σημείωσε ιδιαίτερα καλή βαθμολογία στην κατηγορία της προστασίας παιδιών, σε δοκιμές πρόσκρουσης που έγιναν με το στάνταρ πακέτο ασφαλείας. Από έλεγχο πέρασαν και τρία νέα κινεζικά αυτοκίνητα.

Μάξιμουμ βαθμολογία στην ασφάλεια για το νέο Tiguan

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Euro NCAP, το νέο Volkswagen Tiguan  για να φτάσει τα πέντε αστέρια βαθμολογήθηκε με 83% στην προστασία οδηγού, με 88% στην προστασία παιδιού, με 84% στην προστασία πεζών και με 78% βαθμολογήθηκε στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας Safety Assist, με τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας.

Η βασική έκδοση του νέου Tiguan περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συστήματα όπως: παρακολούθησης προσοχής οδηγού και σύστημα ειδοποίησης οδηγού, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, Park Distance Control (προειδοποιητικά σήματα για εμπόδια μπροστά και πίσω), αυτόνομο μπροστινό σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με παρακολούθηση πεζών και ποδηλάτων, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα ανίχνευσης παιδικής παρουσίας στο πίσω κάθισμα και άλλα.

Κορυφαίες βαθμολογίες για δύο μοντέλα της Zeekr

Από κει και πέρα, εκτός από το Volkswagen Tiguan, τα τεστ του Euro NCAP ολοκλήρωσαν και τα κινέζικα Zeekr Χ και 001, όπως και το Maxus Mifa 7, με τα τρία μοντέλα να αποσπούν πέντε αστέρια.

Πιο συγκεκριμένα το μικρό SUV, Zeekr Χ βαθμολογήθηκε με 91% στην προστασία οδηγού, με 90% στην προστασία παιδιού, με 84% στην προστασία πεζών και 83% στην κατηγορία Safety Assist.

To Zeekr 001 βαθμολογήθηκε με 89% στην προστασία οδηγού, με 88% στην προστασία παιδιού, με 84% στην προστασία πεζών και 83% στην κατηγορία Safety Assist.

Πεντάστερο το κινέζικο Maxus Mifa 7

Τέλος, το πολυμορφικό Maxus Mifa 7 βαθμολογήθηκε επιμέρους με 92% στην προστασία οδηγού, με 87% στην προστασία παιδιού, με 81% στην προστασία πεζών και 75% στην κατηγορία Safety Assist.

Toyota
VW