Η νέα εικόνα δεν έχει σχέση με το εξωτερικό μέρος της επερχόμενης δεύτερης γενιάς της GLA.

Το «τυφλό» teaser της νέας Mercedes GLA

9.607 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2019)

Σε λίγες ημέρες η νέα Mercedes GLA θα αποκαλυφθεί επίσημα στο κοινό, όμως μέχρι τότε η μάρκα πήρε την απόφαση να δημοσιεύσει μία ακόμα teaser εικόνα του μοντέλου.


Η νέα εικόνα δεν έχει σχέση με το εξωτερικό μέρος της επερχόμενης δεύτερης γενιάς της GLA, αλλά με ένα από τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού που θα εξοπλίζουν, όπως όλα δείχνουν το νέο SUV. Ο λόγος για το σύστημα Blind Spot Assist with exit warning, η πιο απλά το σύστημα προειδοποίησης τυφλών σημείων με λειτουργία προειδοποίησης εξόδου.
 
Η εικόνα λοιπόν είναι και επεξηγηματική στη λειτουργία αυτής της δυνατότητας, δείχνοντας πως όταν οι αισθητήρες του αυτοκινήτου εντοπίσουν ένα άλλο όχημα να βρίσκεται στο τυφλό σημείο του οδηγού, τόσο με μία λυχνία στον καθρέπτη όσο και με ένα ήχο, προειδοποιεί τον οδηγό. Παράλληλα το ίδιο συμβαίνει όταν το αυτοκίνητο είναι στάσιμο και ο οδηγός προετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα για να κατέβει. Να γνωρίζετε πως η λειτουργία προειδοποίησης εξόδου λειτουργεί μόνο για τρία λεπτά αφού ο οδηγός απενεργοποιήσει τον κινητήρα.
 
Από κει και πέρα πολλές πληροφορίες σχετικά με τη νέα GLA δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως  το συνολικό μήκος του μοντέλου στη νέα του γενιά αναμένεται να μειωθεί κατά 15 χιλιοστά. Παρόλα αυτά η Mercedes μπόρεσε την ίδια στιγμή να μεγαλώσει το μεταξόνιό, κάτι που θα προσφέρει στους επιβάτες, κυρίως στο πίσω μέρος, μεγαλύτερη ευρυχωρία.
 
Η Mercedes δεν αποκάλυψε τίποτα σχετικά με τα κινητήρια σύνολα, ωστόσο αναφορές κάνουν λόγο πως η νέα GLA θα «παίρνει» ζωή τουλάχιστον αρχικά, από τέσσερα μοτέρ (δύο στην βενζίνη και δύο στο diesel). Στην βενζίνη η πρώτη επιλογή αφορά τον 1,33 λίτρων κινητήρα ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ένα 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ με ισχύ έως και 228 ίππους. Στο diesel, ο 1.500άρης κινητήρας θα δίνει το παρών με ισχύ 116 ίππων ενώ στα 2.000 κυβικά θα υπάρχουν δύο επιλογές στα 150 και στα 190 άλογα.
 
Η νέα GLA θα παρουσιαστεί επίσημα στις 11 Δεκεμβρίου.

Toyota
moto