Το Toyota Corolla 1,4 D-4D έχει 
αεροδυναμικό συντελεστή (Cd 0.27) που 
σε συνδυασμό με την αραιή κλιμάκωση του κιβωτίου 
6 σχέσεων που διαθέτει, το καθιστούν πολύ οικονομικό στο ταξίδι. Το αδελφό
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Toyota Corolla 1,4 D-4D έχει αεροδυναμικό συντελεστή (Cd 0.27) που σε συνδυασμό με την αραιή κλιμάκωση του κιβωτίου 6 σχέσεων που διαθέτει, το καθιστούν πολύ οικονομικό στο ταξίδι. Το αδελφό Auris με χειρότερη αεροδυναμική (Cd 0.29) και τα ίδια μηχανικά μέρη, κινείται με 2 χλμ./ώρα κάτω με την ίδια ποσότητα καυσίμου.

Τα πιο οικονομικά στον αυτοκινητόδρομο

76.161 Επισκέψεις στο άρθρο

Αέρα πάνε τα σεντάν…


Μια ιδιαίτερα χρήσιμη μέτρηση που πραγματοποιούμε είναι εκείνη της ταχύτητας κίνησης σε συνάρτηση με τα λίτρα που καίει την δεδομένη στιγμή το κάθε αυτοκίνητο. Με εκείνη βλέπουμε σε τι ταχύτητα κινείται το εκάστοτε αυτοκίνητο καταναλώνοντας 5 λίτρα καυσίμου. Η καμπύλη αυτή χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα δικίνητα diesel αυτοκίνητα που έχουμε δοκιμάσει. Την μεγαλύτερη ταχύτητα καταναλώνοντας 5 λίτρα πετρελαίου, επιτυγχάνει το Toyota Corolla με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων D-4D με αυτή να ανέρχεται στα 141 χλμ./ώρα. Πολύ καλή είναι και η επίδοση της Mercedes CLA, με την ταχύτητά της να ανέρχεται στα 140 χλμ./ώρα. Και στις δύο περιπτώσεις αλλά και γενικότερα, τα σεντάν αμαξώματα ξεχωρίζουν σε αυτή την μέτρηση μέσω των πιο αεροδυναμικών τους αμαξωμάτων, ενώ και στα δύο προαναφερθέντα μοντέλα, το κιβώτιο (6τάχυτο μηχανικό στο πρώτο και 7άρι αυτόματο στο δεύτερο) συντελεί στη διαμόρφωση χαμηλών τιμών κατανάλωσης μέσω της αραιής τους κλιμάκωσης. Πολύ καλή είναι και η επίδοση του χάτσμπακ αδελφού του Corolla, του Toyota Auris, το οποίο επιτυγχάνει ταχύτητα 139 χλμ./ώρα με 5 λίτρα καυσίμου, ακριβώς όσο και το Audi A3 SportSedan με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και με το αυτόματο σειριακό κιβώτιο S-Tronic. Από κει και ύστερα τα χάτσμπακ Nissan Pulsar 1,5 dCi, η Mercedes A160d, το μικρότερο όλων Αudi A1 1,6 TDI και το Ford Focus 1,5 TDCi κινούνται με την ταχύτητα των 138 χλμ./ώρα καταναλώνοντας 5 λτ. καυσίμου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την συγκεκριμένη μέτρηση επαληθεύεται πως σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη 6ης (ή και παραπάνω) σχέσης στο κιβώτιο βοηθάει πολύ στην κατανάλωση καυσίμου που μπορεί να διαμορφώσει ένα αυτοκίνητο.

Αντίστοιχη περίπτωση με το Corolla αποτελεί και αυτή της Mercedes CLA. Με αεροδυναμικό συντελεστή (Cd 0.26) και 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων κινείται με 140 χλμ./ώρα καταναλώνοντας μόλις 5 λίτρα πετρελαίου.

Αντίστοιχη περίπτωση με το Corolla αποτελεί και αυτή της Mercedes CLA. Με αεροδυναμικό συντελεστή (Cd 0.26) και 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων κινείται με 140 χλμ./ώρα καταναλώνοντας μόλις 5 λίτρα πετρελαίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda