Αύξηση στις πωλήσεις της περιμένει η Hyundai για το 2021.

Τριμηνιαία κέρδη +57% για τη Hyundai και λόγω πανδημίας

1.468 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2021)

Ραγδαία αύξηση στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2020 είδε ο Όμιλος Hyundai παγκοσμίως, με την πανδημία στην περίπτωση του κορεατικού «κολοσσού» να παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση αυτή!

Την αύξηση των συνολικών της κερδών κατά 57% ανακοίνωσε η Hyundai Motor αναφορικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κορεατικός όμιλος η ζήτηση για περισσότερα SUV μοντέλα, αλλά και τα premium αυτοκίνητα της Genesis, είχαν ενεργό ρόλο σε αυτό, ενώ το ίδιο ισχύει και για την πανδημία.
 
Η Hyundai, η οποία μαζί με τη θυγατρική εταιρεία Kia συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο, ανέφεραν καθαρό κέρδος 1,3 τρισεκατομμυρίων γουάν (1,18 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου) για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2020, έναντι 804 δισεκατομμυρίων γουάν που κέρδισε ένα χρόνο νωρίτερα.
 
Μιλώντας για τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία στην αύξηση των κερδών της Hyundai ο αναλυτής Lee Han-joon ανέφερε: «Ο Όμιλος Hyundai είχε ένα τέταρτο τρίμηνο, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα ακριβότερα μοντέλα του όπως τα SUV, είδαν αυξημένη ζήτηση καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν τη δημόσια συγκοινωνία λόγω του COVID-19 και των χαμηλών τιμών της βενζίνης. Παράλληλα οι προσφορές που έκανε η μάρκα το εν λόγω διάστημα είχαν και αυτές ευεργετικό ρόλο».
 
Παρά την πανδημία η Hyundai το 2020 είδε επίσης ισχυρή ζήτηση για τα αυτοκίνητά της και σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία.
 
Τέλος, η Hyundai δήλωσε ότι αναμένει να πουλήσει 562.000 οχήματα στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, το 2021, και εκτιμά ότι οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική θα αυξηθούν 12% σε 909.000 οχήματα. Παράλληλα οι αναλυτές υπογραμμίζουν πως η έλευση της νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας θα βοηθήσουν και στην αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων για το χρόνο που διανύουμε.

SPRING SEAT
citroen