VW: «Στην Τουρκία το εργοστάσιο ή καθόλου»

2.446 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2019)

Τον Φεβρουάριο θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το αν θα προχωρήσει η φίρμα στην κατασκευή του νέου εργοστασίου στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν σκέφτεται να το κατασκευάσει σε κάποια άλλη χώρα.


Mέχρι τον Φεβρουάριο θα περιμένει η Volkswagen για να πάρει κάποια οριστική απόφαση για το αν τελικά θα προχωρήσει ή όχι στην κατασκευή του νέου της εργοστασίου στην Τουρκία, μια επένδυση που θα φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες τα 1,4 δις δολάρια.

Ακόμα, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, το VW Group δεν αναζητά εναλλακτικές τοποθεσίες για να κατασκευάσει το εργοστάσιο που έχει προγραμματίσει να φτιάξει στην Μανίσα, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης στα δυτικά παράλια της γείτονος χώρας. Η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία ήθελαν να εκμεταλλευτούν τους κλυδωνισμούς που υπήρξαν στην συμφωνία VW-Toυρκίας λόγω της εισβολής της τελευταίας στην Βόρεια Συρία, ωστόσο πηγές κοντά στην μάρκα έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να αλλάξει έδρα το εργοστάσιο.

Ο επικεφαλής των εργαζομένων και μέλος του εποπτικού συμβουλίου κ. Bernd Osterloh είχε ξεκαθαρίσει πως θα ασκήσει βέτο σε περίπτωση που η φίρμα προχωρήσει στην κατασκευή του εργοστασίου ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις επιθετικές της ενέργειες λέγοντας: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν θα δώσουν το πράσινο φως όσο η Τουρκία προσπαθεί να πετύχει τους στόχους της με πόλεμο και βία». 
Η VW θεωρεί πως δεν θα προκληθούν προβλήματα στην παραγωγή της λόγω της αναμονής, με εκπρόσωπο της φίρμας να αναφέρει συγκεκριμένα: «Έχουμε πολλά περιθώρια στη δίκτυο παραγωγής μας για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.»

Εάν δεν προχωρήσει η κατασκευή του εργοστασίου στην Τουρκία, η VW θα μπορούσε να κατασκευάσει το Passat στην Bratislaba της Σλοβακίας
 

Hyundai
4green