• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα δύο μοντέλα βασίζονται πάνω στην ίδια βάση και πέρα από τις οπτικές, έχουν και μηχανικές ομοιότητες.

Η απόσταση από το έδαφος είναι μεγαλύτερη στο XC90 (238 χλστ.), καλή όμως και στο V90 Cross Country (210 χλστ.)

Περί εξωτερικών διαστάσεων ο λόγος

28.015 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/2/2019

Μοντέλα dummy για την σύγκριση αυτή πήραμε τα Volvo XC90 και Volvo V90 Cross Country. Αναφορικά με τις εξωτερικές τους διαστάσεις το μήκος και το ύψος τους είναι στα ίδια επίπεδα με ελάχιστα χιλιοστά διαφορά (κάτι αντίστοιχο ισχύει και στις υπόλοιπες μάρκες με SUV και Allroad/Scout/Alltrack κτλ. μοντέλα στη γκάμα), όμως στο ύψος έχουμε μια διαφορά που προκύπτει τόσο από τη σχεδίαση του αμαξώματος, όσο και από την απόστασή του από το έδαφος. Για την ακρίβεια στο SUV XC90 αυτή είναι 238 χλστ., στο V90 Cross Country είναι 210 χλστ., νούμερο αντίστοιχο με SUV μικρότερων κατηγοριών (π.χ. το XC40 έχει 211 χλστ.). 

Συμπέρασμα; Ναι ένα Cross Country μοντέλο δεν είναι τόσο ψηλό όσο ένα SUV, όμως η απόστασή του από το έδαφος είναι αρκετή, παραπάνω από ένα επιβατικό. Φυσικά, οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας, διαφυγής είναι επίσης μικρότερες, ωστόσο ικανές για μια light εκτός δρόμου περιπέτεια. Και εγώ, επιπλέον, θα προσθέσω από την πλευρά μου: πόσοι κάτοχοι SUV οδηγούν σε σκληρές εκτός δρόμου διαδρομές; 

Πολλοί από όσο ξέρω τα έχουν για τα χιόνια της Αράχωβας ή για να προσεγγίσουν μια πιο απομακρυσμένη παραλία. Επίλογος λοιπόν… αν είστε της light περιπέτειας, τότε με ένα Cross Country μοντέλο θα καλύψετε τις ανάγκες σας, διαφορετικά όχι, προτιμήστε ένα πιο σκληροτράχηλο SUV, μην σας λέω ψέματα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια