Χωρίς αλλαγές τα τέλη κυκλοφορίας του 2021

3.545 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2020)

Η τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή προβλέπει την παράταση εφαρμογής του τωρινού τρόπου υπολογισμού για τα τέλη ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας.


Την παράταση του τωρινού προτύπου υπολογισμού των ρύπων για τα τέλη ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας έως το τέλος του έτους προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως γίνεται γνωστό, η νέα νόρμα υπολογισμού των ρύπων (WLTP) θα ισχύσει για τα οχήματα που θα ταξινομηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2021, κάτι που σημαίνει πως για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 θα εξακολουθούν να λαμβάνονται υπόψη οι τωρινές τιμές εκπομπών C02 του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC).
 
Συγκεκριμένα γίνεται λόγος πως «η προβλεπόμενη χρονική παράταση έως 31/12/2020 έχει ως σκοπό την αποφυγή δυσανάλογων επιβαρύνσεων ως προς το αναλογούν Τέλος Ταξινόμησης αλλά και τα Τέλη Κυκλοφορίας σε κάποιες περιπτώσεις οχημάτων, οι οποίες θα προέκυπταν από την εφαρμογή της παγκοσμίως εναρμονισμένης διαδικασίας δοκιμής ελαφρών οχημάτων (WLTP)».
 

Hyundai
4green