Υδρογονοκίνητο μοντέλο με βάση το CR-V ετοιμάζει η Honda
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Υδρογονοκίνητο μοντέλο με βάση το CR-V ετοιμάζει η Honda

1.912 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2023)

Νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο με βάση το CR-V που θα κινείται με υδρογόνο ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει η Honda!

Αρχικά σε Ιαπωνία και ΗΠΑ

Η Honda πιστεύει ότι υπάρχει μέλλον στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και συνεχίζει να δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο τομέα. Ανάμεσα στα έργα που ετοιμάζεται περιλαμβάνεται και η κυκλοφορία ενός οχήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου με βάση το CR-V, το οποίο σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ το 2024.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πιο οικονομικό το νέο σύστημα

Το σύστημα κυψελών καυσίμου για αυτό το όχημα έχει προέλθει από τη συνεργασία της Honda και της General Motors. Μάλιστα η Honda ανακοινώνει πως μιλάμε για μία νέα τεχνολογία που έχει το ένα τρίτο του κόστους και τη διπλάσια αντοχή, από το σύστημα κυψέλων καυσίμου υδρογόνου που εφοδιάζει το Honda Clarity.

Θα φορτίζει και μέσω πρίζας

Το επερχόμενο υδρογονοκίνητο όχημα που θα βασίζεται στο CR-V θα έχει παράλληλα και τη δυνατότητα να συνδέεται στην πρίζα για ηλεκτρική κίνηση. Αυτό θα σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να το φορτίζουν στο σπίτι, γεγονός που ενδεχομένως θα μετριάσει τις ανησυχίες αναφορικά με τη περιορισμένη υποδομή ανεφοδιασμού με υδρογόνο.

Μεγάλα σχέδια για το υδρογόνο από τη Honda

Άλλες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο υδρογονοκίνητο μοντέλο δεν δίνονται από τη Honda. Ωστόσο η ιαπωνική μάρκα έχει μεγάλα σχέδια πέραν των επιβατικών. Τα επαγγελματικά οχήματα που κινούνται με κυψέλες καυσίμου είναι επίσης στον ορίζοντα, αφού η Honda με την Isuzu αναπτύσσουν ένα φορτηγό βαρέως τύπου με υδρογόνο. Επίσης η Honda σκοπεύει να εισάγει τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στον κατασκευαστικό κλάδο, τις οποίες θα εφαρμόσει σε εκσκαφείς και τροχοφόρους φορτωτές.

Ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050

Ο απώτερος στόχος για τη Honda είναι να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές της δραστηριότητες έως το 2050.

Μεγάλα σχέδια για το υδρογόνο έχει η Honda!

- Φέρνει νέο μοντέλο που θα βασίζεται στο CR-V.
- Θα έχει νέα τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου.
- Θα φορτίζει και μέσω πρίζας.
Είναι το υδρογόνο η ενδεδειγμένη λύση για μηδενικούς ρύπους; Τι λες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
15.3 test electric
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel