ο ηλεκτρικό smart έρχεται στη χώρα μας για να τονίσει ακόμη περισσότερο τόσο τον οικονομικό (γεμίζει με 1,5 ευρώ!), όσο και τον τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα του!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

ο ηλεκτρικό smart έρχεται στη χώρα μας για να τονίσει ακόμη περισσότερο τόσο τον οικονομικό (γεμίζει με 1,5 ευρώ!), όσο και τον τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα του!

Δοκιμή: smart fortwo electric drive

25.594 Επισκέψεις στο άρθρο (11/7/2014)

Το smart μπαίνει στην πρίζα! Το ηλεκτρικό smart έρχεται στη χώρα μας για να τονίσει ακόμη περισσότερο τόσο τον οικονομικό (γεμίζει με 1,5 ευρώ!), όσο και τον τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα του!

+Οικονομία κίνησης, Εμφάνιση, Ευκολία οδήγησης, Χώροι για 2 , Ποιότητα, Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
- Αυτονομία με air condition, Τιμή, Aνεση ανάρτησης
Στα γρήγορα: 
• Πλήρως ηλεκτρικό
• Καίει 1,45 ευρώ ανά 100 χλμ.
• Ονομαστική μέγιστη αυτονομία 145 χλμ. (110 χλμ. στη δοκιμή)
• Κοστίζει 24.500 ευρώ
Η Daimler μέσω του ηλεκτρικού smart, έχει εξελίξει από το 2007 σε 3 γενιές την ιδέα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και σοφά ποιώντας, αποφάσισε στην 3η γενιά πλέον του ηλεκτρικού συστήματος του μοντέλου να το διαθέσει σε ευρεία κλίμακα και σε περισσότερες αγορές από ποτέ. Έτσι λοιπόν, υποδεχόμαστε και στη χώρα μας το αμιγώς ηλεκτρικό smart fortwo electric drive, το οποίο με την οικονομία κίνησης που προσφέρει, έρχεται να εκτοξεύσει τον οικονομικό χαρακτήρα του πασίγνωστου μίνι μοντέλου. Από πλευράς τιμής βέβαια, όπως σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έτσι και εδώ, το ποσόν που απαιτείται δεν είναι ευκαταφρόνητο, ωστόσο το γεγονός ότι το ηλεκτρικό smart βασίζεται εν πολλοίς πάνω σε ένα υπάρχον μοντέλο, φέρνει την τιμή του στα 24.500 ευρώ, δίνοντάς του έτσι τον τίτλο του φθηνότερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της αγοράς.
Ένα smart με περισσότερο… πράσινο
Εξωτερικά, εάν δεν παρατηρήσεις την απουσία εξατμίσεων στο πίσω τμήμα, δύσκολα θα καταλάβεις ότι το ηλεκτρικό smart δεν είναι ένα συνηθισμένο μοντέλο. Ακόμη και στο smart fortwo electric drive της δοκιμής μας, με τους χαρακτηριστικούς προαιρετικούς χρωματισμούς (πράσινο στον κλωβό tridion, λευκό στο υπόλοιπο αμάξωμα και τις ζάντες), μόνο τα σήματα και αυτοκολλήτα «electric drive» φωνάζουν για το διαφορετικό της έκδοσης. Από την άλλη πλευρά βέβαια, όλα αλλάζουν μόλις κατευθυνθείς σε μια πρίζα και βγάλεις το χαρακτηριστικό κίτρινο καλώδιο για να τοποθετήσεις το βύσμα του φορτιστή, αφού αμέσως όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω στο πιο οικολογικό smart στην ιστορία.

Στην πόλη, το ηλεκτρικό smart οδηγείται με ευκολία. Η αυτονομία της μπαταρίας θέτει όρια για τυχόν κίνηση εκτός πόλης.

Στην πόλη, το ηλεκτρικό smart οδηγείται με ευκολία. Η αυτονομία της μπαταρίας θέτει όρια για τυχόν κίνηση εκτός πόλης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Mercedes
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel