6 φωτογραφίες »

Την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Berlingo παρουσίασε η Citroen.

Το Citroen Berlingo και ηλεκτρικό

4.020 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2021)

Την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Berlingo παρουσίασε επίσημα η Citroen, με το νέο επιβατικό πολυμορφικό e-Berlingo να έρχεται με το γνωστό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Stellantis και 136 ίππους.


Την επιβατική έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού e-Berlingo παρουσίασε επίσημα η Citroen, η οποία σε λίγο διάστημα θα ακολουθηθεί και από το επαγγελματικό βαν. Το e-Berlingo τροφοδοτείται από το γνωστό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του νεοσύστατου ομίλου Stellantis, το οποίο βρίσκεται σε πλήθος ηλεκτρικών μοντέλων που ξεκινούν από το Peugeot e-208 και φτάνουν έως το Opel Vivaro-e.
 
Ως εκ τούτου το e-Berlingo διαθέτει μπαταρία 50kWh που αποτελεί την πηγή ισχύος του ηλεκτρικού μοτέρ, απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός δίνει τη δυνατότητα στο αμιγώς ηλεκτρικό πολυμορφικό να κινηθεί έως και 280 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί φόρτιση. Τρία προφίλ οδήγησης είναι διαθέσιμα στο e-Berlingo (Eco, Normal και Power) με το κάθε ένα από αυτά να ρυθμίζει ανάλογα την ισχύ και τη ροπή, με κορυφαία φυσικά την απόδοση των136 ίππων και 260 Nm ροπής του προφίλ Power.
 
Η μπαταρία του e-Berlingo μπορεί να επαναφορτιστεί σε περίπου 7,5 ώρες χρησιμοποιώντας ένα wallbox7,4kW. Ωστόσο, όταν συνδέεται με γρήγορο φορτιστή 100kW DC, το MPV μπορεί να επαναφορτιστεί από το μηδέν έως 80 τοις εκατό της χωρητικότητας της μπαταρίας σε μόλις 30 λεπτά. Η Citroen εγγυάται επίσης ότι η μπαταρία θα διατηρήσει τουλάχιστον το 70% της χωρητικότητάς της για τα πρώτα οκτώ χρόνια ιδιοκτησίας.
 
Καθώς η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο, το e-Berlingo προσφέρει το ίδιο επίπεδο χώρου στο εσωτερικό με τα μοντέλα που εξοπλίζονται με κινητήρα καύσης. Είναι επίσης διαθέσιμο σε δύο μεγέθη. Το πενταθέσιο με το μικρό μεταξόνιο και χώρο αποσκευών 775 λίτρων και το μοντέλο με τα μακρύ μεταξόνιο και χώρο αποσκευών έως 1.050 λίτρα. Η τελευταία έκδοση μπορεί επίσης να φιλοξενήσει και τρίτη σειρά καθισμάτων ή οποία αφαιρείται αν είναι αναγκαίο.
 
Εξωτερικά το μοντέλο δεν έχει αλλάξει πολύ, λαμβάνοντας γαλάζια διακοσμητικά χαρακτηριστικά, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών και η οθόνη του infotainment 8 ιντσών που μεταξύ άλλων προβάλει πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Mercedes
skoda