Μέχρι το 2015 η Alfa Romeo και η Mazda θα παρουσιάσουν ένα νέο cabrio μοντέλο, το οποίο θα αναπτυχθεί και θα κατασκευαστεί από κοινού και θα πατάει –σύμφωνα με πληροφορίες- πάνω σε πισωκίνητη πλ
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μέχρι το 2015 η Alfa Romeo και η Mazda θα παρουσιάσουν ένα νέο cabrio μοντέλο, το οποίο θα αναπτυχθεί και θα κατασκευαστεί από κοινού και θα πατάει –σύμφωνα με πληροφορίες- πάνω σε πισωκίνητη πλατφόρμα.

Με 1,4 λτ. turbo η νέα Alfa Romeo Spider;

9.694 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2014)

Η νέα Alfa Romeo Spider θα βασίζεται σε πισωκίνητη πλατφόρμα, ενώ –νέες πληροφορίες- αναφέρουν ότι το σπορ διθέσιο μοντέλο θα φέρει 1.400άρη turbo κινητήρα της Fiat.

Μέχρι το 2015 η Alfa Romeo και η Mazda θα παρουσιάσουν ένα νέο cabrio μοντέλο, το οποίο θα αναπτυχθεί και θα κατασκευαστεί από κοινού και θα πατάει –σύμφωνα με πληροφορίες- πάνω σε πισωκίνητη πλατφόρμα. Περισσότερες πληροφορίες δεν είχαμε μέχρι σήμερα, οπότε διέρρευσαν φήμες σχετικά με το μηχανικό σύνολο που θα μοιράζονται τα δύο σπορ μοντέλα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το μοντέλο -το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση εξέλιξης- φέρει έναν turbo κινητήρα 1,4 λτ., ο ίδιος που χρησιμοποιείται και στο Dodge Dart και Abarth 500. Λέγεται ότι ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας θα προσαρμοστεί, έτσι ώστε να εφαρμοστεί στην πισωκίνητη πλατφόρμα των cabrio μοντέλων και θα συνδυάζεται πιθανόν με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ο εν λόγω 1.400άρης turbo κινητήρας αποδίδει στο Dodge Dart 160 ίππους και 250 Nm ροπής, ενώ στο Abarth 500 η ροπή είναι κατά 20 Nm λιγότερη. Ωστόσο, για την Alfa Romeo Spider ο συγκεκριμένος κινητήρας αναμένεται να αναβαθμιστεί και να διαθέτει τη «σπιρτάδα» για εύκολο παιχνίδι με την ουρά του μοντέλου.
Παρά το γεγονός ότι η Alfa Romeo δεν θα μοιράζεται το design με τη Mazda, οι δύο φίρμες πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ελαφριά υλικά κατασκευής με αποτέλεσμα να πετύχουν το στόχο της χαμηλής αναλογίας βάρους-ιπποδύναμης. Τέλος, τόσο το νέο MX-5 όσο και η νέα Spider αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο 2015 με λίγους μήνες διαφορά.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, τα μοντέλα -το οποίο βρίσκονται σε κατάσταση εξέλιξης- φέρουν έναν turbo κινητήρα 1,4 λτ., ο ίδιος που χρησιμοποιείται και στο Dodge Dart και Abarth 500.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, τα μοντέλα -το οποίο βρίσκονται σε κατάσταση εξέλιξης- φέρουν έναν turbo κινητήρα 1,4 λτ., ο ίδιος που χρησιμοποιείται και στο Dodge Dart και Abarth 500.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
OPEL