Το τέλος του μηχανικού κιβωτίου για την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio πλησιάζει σύμφωνα με νέες πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Τέλος το μηχανικό κιβώτιο στην Giulia Q

3.877 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2017)

Νέα σενάρια που αφορούν στην διακοπή διάθεσης της νέας Alfa Romeo Giulia Q με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων επί ευρωπαϊκού εδάφους ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Που αποσκοπεί άραγε αυτή η κίνηση της ιταλικής φίρμας;

Μέσω ενός εγγράφου, που στάλθηκε στους αντιπροσώπους της, η Alfa Romeo αφήνει να εννοηθεί πως θα διακόψει την διάθεση της «καυτής» Giulia Quadrifoglio με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Αντ` αυτού μόνη επιλογή για την Giulia των 510 ίππων θα είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων της ZF.

Σημειώνουμε, μάλιστα, πως στην αμερικανική αγορά η Giulia Q εξοπλίζεται αποκλειστικά με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο από την αρχή της εμπορικής της καριέρας, κάτι που όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες πρόκειται να συμβεί και στην Γηραιά Ήπειρο.
 

Λόγος για αυτή την απόφαση ανθρώπων της Alfa Romeo φαίνεται πως αποτελεί, σύμφωνα με τον ολλανδικό Τύπο, η χαμηλή ζήτηση της κορυφαίας έκδοσης της ιταλικής μπερλίνας με χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς η πλειονότητα όσων επέλεξαν να την αγοράσουν, την προτίμησαν με αυτόματο σασμάν, παρόλο που το κόστος απόκτησης ήταν αρκετά πιο υψηλό.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, η παύση της διάθεσης της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio με χειροκίνητο κιβώτιο θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Ιανουάριο, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι προς το παρόν από τη μάρκα.

Εσείς πως βλέπετε αυτή την κίνηση της Alfa Romeo; Ακόμα κι αν διανύουμε την εποχή που τα αυτόματα κιβώτια κυριαρχούν στα μοντέλα επιδόσεων είναι λογικό να μην υπάρχει καν η επιλογή του «κλασικού» χειροκίνητου;

Hyundai
4green