Ο ερχομός ενός νέου Nissan Ζ επιβεβαιώθηκε επίσημα από υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής φίρμας. Εδώ βλέπετε μια ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα ανεξάρτητου σχεδιαστή.

Επιβεβαιώθηκε νέο Nissan Z

4.587 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2018)

Δια στόματος του Αντιπροέδρου της Nissan ήρθε η επιβεβαίωση-αποκάλυψη πως η ομάδα του εργάζεται πάνω στην εξέλιξη ενός νέου μοντέλου Z, ως συνέχεια του 370Z.

Αποκαλυπτικός ήταν στις δηλώσεις του ο Alfonso Albaisa, Αντιπρόεδρος της Nissan σε θέματα σχεδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς άνοιξε τα χαρτιά του λέγοντας πως είναι ενθουσιασμένος που είναι σε θέση να εργάζεται σε ένα τέτοιο project.

Υπενθυμίζουμε πως το μέλλον του 370Z εμφανιζόταν αβέβαιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία προέβη σε μια μικρής έκτασης ανανέωση περί τα μέσα του 2017. Από εκεί και πέρα, όμως, άρχισαν οι ψίθυροι για το τέλος του μοντέλου, αφού όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως δεν θα φτιαχνόταν διάδοχο μοντέλο, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν αποτελούσε προτεραιότητα για το ιαπωνικό στρατόπεδο. Έτσι πέρασε μια νεκρή περίοδος για το Z μέχρι που σήμερα άλλαξαν όλα.
 

Σε ό,τι αφορά την «καρδιά» του επερχόμενου Nissan Z, αν λάβουμε υπόψιν τη συνεργασία μεταξύ Nissan και Mercedes, δεν αποκλείεται να δούμε κάτω από το καπό του έναν εκ των δίλιτρων turbo κινητήρων του «αστεριού». Από την άλλη ισχυρή υποψηφιότητα θέτει και ο 3-λιτρος V6 κινητήρας της Infiniti, του premium παρακλαδιού της ιαπωνικής φίρμας. Σε κάθε περίπτωση το επόμενο Nissan Z αναμένεται να έχει ισχύ κοντά στους 400 ίππους με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Τέλος, έντονη φημολογία έχει σχηματιστεί γύρω από την πιθανότητα λανσαρίσματος του νέου Ζ στο επόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο τον Οκτώβριο του 2019, προκειμένου να εορταστεί ο μισός αιώνας από το ντεμπούτο του 240Z (σ.σ. Fairlady για τους παλαιότερους).

ELASTIKA 2024
OPEL