Η έκδοση ξεχωρίζει χάρη στα δύο ασημένια διακοσμητικά από αλουμίνιο που βρίσκονται πίσω από τους εμπρός τροχούς.

Η ισχύς πηγάζει από έναν V12 twin-turbo κινητήρα 5,2 λίτρων απόδοσης 725 ίππων.

Νέα Aston Martin DBS Superleggera Concorde

3.373 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2019)

To γαλλοβρετανικό υπερηχητικό επιβατηγό αεροσκάφος έγινε η έμπνευση για την νέα έκδοση που λανσάρει η Aston Martin για την DBS Superleggera.

Λίγα αεροσκάφη είναι πιο άμεσα αναγνωρίσιμα από το παγκοσμίου φήμης Concorde. Τώρα, 50 χρόνια από την πρώτη του πτήση, αυτό το υπερηχητικό αεροπορικό επιβατικό αεροπλάνο - που δημιουργήθηκε χάρη σε μια μοναδική αγγλο-γαλλική συνεργασία - είναι η έμπνευση για το τελευταίο μέλος της Aston Martin Wings Series.

Η έκδοση Corcorde για την ολοκαίνουρια Aston Martin DBS Superleggera πρέπει να σημειωθεί πως «ετοιμάστηκε» από την ομάδα της φίρμας που βρίσκεται στο Bristol, σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα καθώς λίγα μετρά μακριά βρίσκεται το μέρος στο οποίο φυλάσσεται το τελευταίο αεροπλάνο Concorde που πέταξε ποτέ. Η ανακοίνωση μάλιστα για την έκδοση αυτή γίνεται σήμερα στις 26 Νοεμβρίου, 16 ακριβώς χρόνια από την τελευταία πτήση του αεροπλάνου.

Η έκδοση ξεχωρίζει χάρη στα δύο ασημένια διακοσμητικά από αλουμίνιο που βρίσκονται πίσω από τους εμπρός τροχούς ενώ την παράσταση κλέβουν τα βαμμένα στα χρώματα της Βritish Airways, τμήματα του αμαξώματος (αεροτομή και εμπρός και πίσω διαχύτες). Η μαύρη ανθρακονημάτινη οροφή είναι θυμίζει ακόμη την σιλουέτα του Concorde ενώ πολλά είναι τα, εμπνευσμένα από το αεροπλάνο, εμβλήματα που έχει τοποθετήσει η Aston Martin. Ο εσωτερικός διάκοσμος περιλαμβάνει εμβλήματα Concorde στα καθίσματα, μια σειρά από γραφήματα που αντιστοιχούν στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, ειδικά πατάκια και μοναδικές ζώνες ασφαλείας.

Η ισχύς πηγάζει από έναν V12 twin-turbo κινητήρα 5,2 λίτρων απόδοσης 725 ίππων και 900 Nm ροπής που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει το 0-100 σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα. Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 10 αυτοκίνητα.

FORD E-TRANSIT
OPEL