2 φωτογραφίες »

Όπως μπορούμε να δούμε και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες από ανεξάρτητο σχεδιαστή, η νέα Fabia θα έχει πιο ξεχωριστή εμφάνιση από το τρέχον μοντέλο.

Έρχεται νωρίτερα η νέα Skoda Fabia

83.114 Επισκέψεις στο άρθρο (14/8/2020)

Οι άνθρωποι της Skoda εργάζονται πυρετωδώς για να παρουσιάσουν τη νέα γενιά της Fabia, η οποία θα ακολουθήσει αυτή της Octavia που είδαμε πριν από λίγο καιρό.

Η Skoda επιδιώκει να αποκαλύψει την τέταρτη γενιά του best seller μοντέλου της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, έτσι ώστε να αντικαταστήσει την τρέχουσα η οποία βρίσκεται μαζί μας από το τέλος του 2014. Μάλιστα αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο το μικρό αυτοκίνητο της τσεχικής μάρκας να κάνει ντεμπούτο στο τέλος του 2021, οι υπεύθυνοι έχουν επιταχύνει ελαφρά τις διαδικασίες για να συμβεί αυτό λίγο νωρίτερα.
 
Όπως μπορούμε να δούμε και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες από ανεξάρτητο σχεδιαστή, η νέα Fabia θα έχει πιο ξεχωριστή εμφάνιση από το τρέχον μοντέλο, το στυλ του οποίου θεωρείται συντηρητικό. Σε γενικές γραμμές η εικόνα της νέας Fabia θα χαρακτηρίζεται από περισσότερες δυναμικές γραμμές, ενώ μπρος και πίσω θα είναι τοποθετημένα καινούργια φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.
 
Στο θέμα των χώρων, η παρουσία του Scala δε δίνει λόγο στους ανθρώπους της μάρκας να αυξήσουν παραπάνω την ευρυχωρία της νέας Fabia. Ωστόσο λέγεται πως η καμπίνα θα μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση τέσσερις ενήλικες. Πιθανότατα οι χώροι θα είναι ελαφρώς αυξημένοι σε σχέση με αυτούς της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου. Από κει και πέρα η μετάβαση του αυτοκινήτου στην πλατφόρμα MQB θα πρέπει να αποφέρει κέρδη στην ηχομόνωση, κάνοντας έτσι πιο εκλεπτυσμένο και ξεκούραστο το ταξίδι.
 
Αυξημένη θα είναι και η τεχνολογία. Το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας MIB 3.0 της Skoda που είδαμε στο Kamiq θα μεταφερθεί και στη μικρή «αδερφή» του. Είναι πιθανό ότι μερικές εκδόσεις του αυτοκινήτου θα προσφέρονται με μεγαλύτερες οθόνες αφής το μέγεθος των ποίων θα κυμαίνεται από 6,5 ίντσες και θα φτάνει ακόμα τις 9,2. Φυσικά σε αυτό θα παίξει ρόλο και η αγορά στην οποία θα προσφέρεται το μοντέλο.
 
Σχετικά με το κομμάτι των κινητήρων επιβεβαιωμένες πληροφορίες δεν έχουν υπάρξει. Όμως η έντονη φημολογία που έχει πάρει τη θέση τους αναφέρει πως  βασική επιλογή θα συνεχίσει να αποτελεί ο 1,0 λίτρου TSI προσφέροντας 95 και 110 ίππους. Δεν αποκλείεται να δούμε μία έκδοση της Fabia με τον TSI 1,5 λίτρων κινητήρα εξοπλισμένο με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, ενώ φημολογείται πως η νέα Fabia θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ήπια υβριδική τεχνολογία από τον όμιλο VW. Φυσικά όλα αυτά μένουν να φανούν.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως το δημόσιο ντεμπούτο της νέας Skoda Fabia θα γίνει στις αρχές του 2021, ίσως στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ οι πωλήσεις θα ακολουθήσουν λίγους μήνες αργότερα.

SPRING SEAT
OPEL