2 φωτογραφίες »

Oι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες μας δίνουν μία πρώτη ιδέα για την εμφάνισή της πιο ισχυρής Corolla.

Η GR Corolla θα μπει στη γκάμα της Toyota

12.913 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2020)

Με δάνειο το νέο υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης που έκανε το ντεμπούτο του μαζί το ολοκαίνουργιο GR Yaris, η ισχυρή GR έκδοση της Corolla είναι ένα από τα αυτοκίνητα πάνω στα οποία εργάζονται οι Ιάπωνες της Toyota.


Το νέο «καυτό» hatchback, Toyota GR Corolla βρίσκεται στα σκαριά, ωστόσο θα περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι να είναι διαθέσιμο καθώς αναμένεται να φτάσει στις αγορές το 2023. Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο το μοτέρ που θα δώσει ισχύ είναι ήδη έτοιμο και το είδαμε για πρώτη φορά στο GR Yaris.
 
Ο κινητήρας που προορίζεται για χρήση στην GR Corolla είναι η υπερτροφοδοτούμενη βενζινοκίνητη μονάδα της Toyota, με κωδική ονομασία G16E-GTS. Πρόκειται για το πιο ισχυρό μοτέρ παραγωγής τριών κυλίνδρων στον κόσμο, όπου στο GR Yaris προσφέρει 261 ίππους. Φυσικά μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η απόδοση θα παραμείνει ίδια και στην GR Corolla.
 
Από κει και πέρα η πλατφόρμα TNGA της Corolla, που μεταξύ άλλων υποστηρίζει σύστημα ανάρτησης πολλαπλών συνδέσεων θα δώσει στους μηχανικούς της Gazoo Racing μια σταθερή βάση για να εξελίξουν το «καυτό» hatchback.
 
Στο εξωτερικό κομμάτι, οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες μας δίνουν μία πρώτη ιδέα για την εμφάνισή της πιο ισχυρής Corolla. Ένα αεροδυναμικό κιτ αμαξώματος θα συμβάλει στην βελτίωση της αεροδυναμικής, των επιδόσεων, αλλά και στην πιο αγριωπή εικόνα. Παράλληλα, νέοι τροχοί συνδυασμένοι με ένα ισχυρότερο σύστημα πέδησης, αλλά και ένα νέο σύστημα εξάτμισης θα πρέπει να θεωρούνται μέρη του εξοπλισμού.  

SPRING SEAT
OPEL