23 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Ηλεκτρική Mercedes EQV

23.636 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2020)

VIP Class: Η Mercedes EQV είναι το μεγαλύτερο πολυχρηστικό ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes και εντυπωσιάζει με τον πληθωρικό της χαρακτήρα σε όλα τα επίπεδα.


Η Mercedes συμπληρώνει την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων με την αμιγώς ηλεκτρική EQV. Ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στη V-Class και ενσωματώνει όλη την τεχνολογία και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τις νεότερες Mercedes, προσφέροντάς την απλόχερα σε έως και 8 επιβάτες. Ως ηλεκτρικό μοντέλο διακρίνεται για την ευρεία αυτονομία της και την απόδοσή της, ενώ ως πολυχρηστική πρόταση, ξεχωρίζει επιπλέον για την άνεση, την ποιότητα κύλισης και την φινέτσα της. Η EQV είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες μιας επιχείρησης (ξενοδοχειακές μεταφορές, υπηρεσίες λιμουζίνας), ή μεταφορές προσώπων (ταξί, μεταφορά Α.Μ.Ε.Α., πρεσβείες κλπ.), αλλά βεβαίως είναι μια ιδιαίτερα ξεχωριστή πρόταση και για πολύτεκνες οικογένειες. Ας την γνωρίσουμε όμως καλύτερα.

Eμφάνιση: Πληθωρική εμφάνιση αλλά και κομψότητα
Η έκδοση Extra Long της EQV της δοκιμής μας έχει μήκος 5.370 χλστ. και το ύψος της με τις ράγες φτάνει σχεδόν στα 2 μέτρα με αποτέλεσμα να «γεμίζει» το μάτι άμα τη εμφανίσει της. Το ενός όγκου αμάξωμά της χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερα επιθετικό της εμπρός μέρος με τα εντυπωσιακά φώτα LED και τη μεγάλη μάσκα, που παραπέμπει στην αντίστοιχη της EQC. Στα πλαϊνά της ξεχωρίζουν οι ηλεκτρικά συρόμενες μεγάλες πόρτες της με το σύνολο να εκφράζει έντονη πολυτέλεια μέσω των μαύρων κρυστάλλων, ενώ στο πίσω μέρος είναι κομψή και χαρακτηρίζεται φυσικά από την «θεόρατη» πόρτα του χώρου αποσκευών που -εννοείται- προσφέρει ηλεκτρική λειτουργία ανοίγματος-κλεισίματος.. 

Εσωτερικό: Εσωτερικό συμβατικής Mercedes
To εσωτερικό της EQV ακολουθεί το τεχνολογικό, ποιοτικό και σχεδιαστικό μοτίβο των «συμβατικών» επιβατικών μοντέλων της Mercedes. Mόνο η ψηλή θέση οδήγησης και το γεγονός πως… μπαινοβγαίνεις σχεδόν όρθιος θυμίζουν πως πρόκειται για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, αφού κατά τα άλλα βρίσκεσαι πάλι μέσα σε μια σύγχρονη Mercedes. Το πλατύ ταμπλό έχει καλή ποιότητα υλικών με μαλακή επένδυση στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ φυσικά η συναρμολόγηση όλων των επιφανειών και τμημάτων είναι κορυφαία, όπως αντίστοιχα και το φινίρισμα. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη του συστήματος infotainment MBUX, η οποία αν και 10,25 ιντσών ίσως θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη σε αυτή την περίπτωση, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι αναλογικός και όμορφος προσφέροντας όλες τις πληροφορίες καθώς και αυτές που αφορούν το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Οι θέσεις για αντικείμενα επίσης δεν είναι ιδιαίτερα πολλές για τον πολυχρηστικό χαρακτήρα της EQV, ωστόσο αυτός επιβεβαιώνεται με τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρουν στην διαρρύθμιση του εσωτερικού της χώρου τα καθίσματα της 2ης και 3ης σειράς. 


Δίπλα στην οθόνη αφής των 10,25 ιντσών βρίσκεται και αναλογικός πίνακας οργάνων ο οποίος είναι πλήρης και ενσωματώνει και πληροφορίες για την ηλεκτρική λειτουργία της EQV και του συστήματος ανάκτησης ενέργειας.

Δίπλα στην οθόνη αφής των 10,25 ιντσών βρίσκεται και αναλογικός πίνακας οργάνων ο οποίος είναι πλήρης και ενσωματώνει και πληροφορίες για την ηλεκτρική λειτουργία της EQV και του συστήματος ανάκτησης ενέργειας.

Χώροι: Λιμουζίνα για 8
Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της Mercedes EQV είναι πως μπορεί να φιλοξενήσει ιδιαίτερα άνετα έως και 8 επιβάτες. Εκτός από τα δύο εμπρός καθίσματα πολυθρόνες για οδηγό και συνοδηγό, διαθέτει 2η και 3η σειρά καθισμάτων. Αυτά είναι συρόμενα, αναδιπλούμενα και μπορούν να αφαιρεθούν διαμορφώνοντας το εσωτερικό ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Η είσοδος σε αυτές τις θέσεις είναι εύκολος μέσω των ηλεκτρικά συρόμενων θυρών, ενώ οι χώροι στη 2η σειρά είναι εξαιρετικοί τόσο για τα πόδια όσο και για τα κεφάλια των επιβατών. Αντίστοιχα καλοί είναι και αυτοί στην 3η σειρά, ωστόσο άτομα άνω του μέσου ύψους θα χρειαστεί να αυξήσουν το διαθέσιμο χώρο για τα πόδια τους σύροντας την εμπρός σειρά ή τη δική τους, μειώνοντας στην πρώτη περίπτωση το χώρο των εμπρός επιβατών ή στη δεύτερη, το χώρο αποσκευών. Πάντως ο χώρος για τα κεφάλια τους αλλά και το εσωτερικό πλάτος περισσεύουν για 3 άτομα που κάθονται στα ισομεγέθη και ισάριθμα καθίσματα. Ο χώρος αποσκευών είναι και αυτός «τεράστιος» με 1.410 λτ. και φυσικά είναι κανονικού σχήματος και πλήρως εκμεταλλεύσιμος.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

FORD E-TRANSIT
OPEL