3 φωτογραφίες »

Εικόνες του νέου Kia Sportage πριν το ντεμπούτο του

12.173 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2021)

Ολιγοήμερη θα είναι η εκστρατεία των teaser για τη νέα γενιά του Kia Sportage, αφού η κορεατική μάρκα δημοσίευσε τις τρεις πρώτες εικόνες, γνωστοποιώντας ταυτόχρονο ότι σε λίγες ημέρες θα λάβει χώρα και η επίσημη αποκάλυψη.

Χρησιμοποιώντας τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Kia δημοσίευσε τρεις teaser εικόνες της νέας γενιάς του Sportage, που μας δίνουν μία επίσημη «γεύση» του νέου SUV μέσα και έξω. Παράλληλα η κορεατική μάρκα έκανε γνωστό πως η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Ιουνίου, όπου θα μάθουμε κάθε λεπτομέρεια για τη νέα γενιά του δημοφιλούς αυτοκινήτου.


Το ντεμπούτο του μοντέλου θα γίνει στις 8 Ιουνίου.

Το ντεμπούτο του μοντέλου θα γίνει στις 8 Ιουνίου.

 
Όσο μας επιτρέπουν να δούμε οι διαθέσιμες εικόνες, παρατηρούμε πως στο εξωτερικό υπάρχει ομοιότητα με το Hyundai Tucson, ενώ θα λέγαμε πως υπάρχουν σχεδιαστικές επιρροές και από το ηλεκτρικό Kia EV6, όμως για πιο σίγουρα συμπεράσματα θα περιμένουμε να δούμε κάποιες περισσότερο κατατοπιστικές εικόνες. Στο πίσω μέρος βλέπουμε πως τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα καταλαμβάνουν μέρος και του πλαϊνού μέρους και φέρουν λεπτή υπογραφή. Από κει και πέρα επιβεβαιώνεται πως η βάση των πλευρικών καθρεπτών είναι στις πόρτες, όντας το τελευταίο στοιχείο που μας επιτρέπουν οι εικόνες να δούμε για το εξωτερικό μέρος.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η μεγάλη οθόνη.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η μεγάλη οθόνη.

 
Η τρίτη εικόνα μας δείχνει για πρώτη φορά μέρος του εσωτερικού και συγκεκριμένα το ταμπλό. Η προσοχή επικεντρώνεται στην πολύ μεγάλη οθόνη που ξεκινάει πίσω από το τιμόνι και φτάνει έως τη μέση του ταμπλό. Πιθανώς η ενιαία οθόνη θα φιλοξενεί δύο μικρότερες που θα έχουν τον ρόλο του πίνακα οργάνων και του συστήματος ψυχαγωγίας. Ακριβώς από κάτω παρατηρούμε διάφορα μπουτόν, όπως και το τιμόνι πολλών χρήσεων, ενώ η διάταξη μοιάζει να διατηρεί αρκετά χαρακτηριστικά του EV6, εκτός βεβαίως από τους αεραγωγούς και το τιμόνι.
 
Όσον αφορά τους κινητήρες, η Kia δεν ανέφερε καμία πληροφορία. Φημολογείται όμως ότι το νέο Sportage αναμένεται να υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό την παλέτα του Tucson που περιλαμβάνει εκδόσεις σε βενζίνη και diesel, ήπια υβριδικές επιλογές, Plug-in υβριδικό και υβριδικό μηχανικό σύνολο.
 
Είναι βέβαιο πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περισσότερα στοιχεία, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Hyundai
4green