Ανάλογα με το στάδιο βελτίωσης η ιπποδύναμη μπορεί να φθάσει τους 650 ίππους.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανάλογα με το στάδιο βελτίωσης η ιπποδύναμη μπορεί να φθάσει τους 650 ίππους.

Ο 9ff «φτιάχνει» την Panamera

(25/8/2009)

Μπορεί οι δυνατές εκδόσεις της Porsche Panamera να αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα στη Φρανκφούρτη, κάποιοι βελτιωτικοί οίκοι όμως δεν χάνουν καιρό τους και παρουσιάζουν ήδη τις δικές τους προτάσεις. Ανάμεσα σε αυτούς ο 9ff με την Panamera που «φτάνει» μέχρι και τους 650 ίππους!

Ένας από τους διασημότερους βελτιωτικούς οίκους των μοντέλων της Porsche είναι ο 9ff, ο οποίος κάθε φορά που «πιάνει» στα χέρια του κάποιο μοντέλο του γερμανικού οίκου, το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Αυτήν τη φορά το μοντέλο που δέχθηκε την αισθητική και μηχανική περιποίησή του ήταν η Panamera.

Οι αισθητικές επεμβάσεις του βελτιωτικού οίκου είναι πιο περιορισμένες και περιορίζονται στο εμπρόσθιο μέρος.

Οι αισθητικές επεμβάσεις του βελτιωτικού οίκου είναι πιο περιορισμένες και περιορίζονται στο εμπρόσθιο μέρος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Όσον αφορά στο εμφανισιακό κομμάτι η αισθητική βελτίωση περιλαμβάνει επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με μεγαλύτερες εισαγωγές, εισαγωγές αέρα στο καπό και ζάντες 22 ιντσών.
Πιο ενδιαφέρουσες μάλλον είναι οι μηχανικές επεμβάσεις. Συγκεκριμένα, ο 9ff προσφέρει τρία στάδια βελτίωσης για την Porsche Panamera, από τα οποία, στο πρώτο (PT-55) η ιπποδύναμη ανέρχεται στους 550 ίππους (από 500), στο δεύτερο (PT-60) η ιπποδύναμη φθάνει τους 600 ίππους, ενώ στο τελευταίο στάδιο (PT-65) αυτή εκτοξεύεται στους 650 ίππους. Στο πρώτο στάδιο έχουν γίνει επεμβάσεις στην ECU και τη ροή του αέρα εισαγωγής, στο δεύτερο οι τεχνικοί του 9ff επενέβησαν επιπλέον στο σύστημα εξαγωγής, ενώ στο τρίτο στάδιο οι επεμβάσεις είναι εκτενέστερες με κυριότερη την τοποθέτηση υπερσυμπιεστή καυσαερίων. Μπορεί λοιπόν κατά βάση να είναι μια τετραθέσια λιμουζίνα, μετά όμως την φροντίδα του 9ff η Panamera μπορεί να μετατραπεί και σε ένα αγωνιστικό υψηλών επιδόσεων.
AUTOFIT PASXA
4green