Ασύρματο σύστημα φόρτισης για την Mercedes-Benz S-Class.

Ασύρματο σύστημα φόρτισης για την Mercedes-Benz S-Class.

Ασύρματη Mercedes

2.636 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2016)

Κρατώντας τον παλμό της τεχνολογικής εξέλιξης, η Mercedes αποφάσισε να προσφέρει στους πελάτες της υβριδικής S550e, την επιλογή ασύρματης φόρτισης!

Όσο και να θέλεις να είσαι κομμάτι του πληθυσμού υπέρ της λύσης του περιβαλλοντικού προβλήματος, το να «παλεύεις» με τα καλώδια, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, για να φορτίσεις τον ηλεκτρικό κινητήρα του αυτοκινήτου σου, παραμένει αγγαρεία.
 Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη της Mercedes-Benz, η οποία παρουσίασε το νέο τεχνολογικό της επίτευγμα: ένα μηχανισμό ασύρματης φόρτισης.
Ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί όπως και οι περισσότερες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες ή οι ασύρματοι φορτιστές κινητών τηλεφώνων. Μέσω επαγωγικής φόρτισης: δυο πηνία, όπου το βασικό βρίσκεται κάτω από ένα ειδικό πάνελ στο έδαφος και το δευτερεύον στο κάτω μέρος του εμπρόσθιου κομματιού του αυτοκινήτου, σε απόσταση μεταξύ τους περίπου 15 εκατοστά. Φυσικά, αναμένονται απώλειες, συγκριτικά με τη φόρτιση μέσω καλωδίου, η Γερμανική εταιρεία υποστηρίζει, όμως, ότι έχει πετύχει ένα ρυθμό μετάδοσης της τάξης του 90%.
Και που θα ενσωματωθούν όλα αυτά; Στην S550e, όπου θα πωλείται και με τις δυο επιλογές, εφόσον αυτό ζητήσει ο καταναλωτής. Το κόστος μιας τέτοιας εγκατάστασης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, όμως δεν φανταζόμαστε ότι θα είναι ιδιαιτέρως απαγορευτικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL