Υβριδική παραλλαγή θα διαθέτει η επόμενη γενιά της 911, η οποία αναμένεται γύρω στο 2020 (στη φωτό η τωρινή 911 Turbo S).

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις θα είναι να χωρέσουν οι μπαταρίες δίπλα στον 6κύλινδρο κινητήρα που βρίσκεται πίσω, αλλά και να μην ανέβει πολύ το βάρος της υβριδικής 911.

Πράσινο φως για υβριδική Porsche 911

1.986 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2017)

Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει οι προσπάθειες της Porsche στο λανσάρισμα υβριδικής έκδοσης για τη νέα 911.

Από χίλια κύματα φαίνεται πως έχει περάσει η συζήτηση ανάμεσα στα υψηλόβαθμα στελέχη της Porsche σχετικά με το αν τελικά θα υπάρξει υβριδική έκδοση διαθέσιμη για την 911 νέας γενιάς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα σχέδια για μια τέτοια έκδοση έχουν λάβει το πράσινο φως αν και πιθανότατα δεν θα είναι έτοιμη κατά το λανσάρισμα του μοντέλου, καθώς οι Γερμανοί μηχανικοί θέλουν να συνεχίσουν τις έρευνες τους ώστε να δώσουν στην υβριδική έκδοση μια μικρή αυτονομία 64 χλμ. και να βρουν τρόπο να βελτιώσουν το κράτημα του αυτοκινήτου κατά τις στροφές.
 
Ο επικεφαλής της Porsche στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, κ. Μichael Steiner είχε δηλώσει : « Tα πλήρως ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα θα δουλεύουν υπέροχα σε επιτάχυνση αλλά το πρόβλημα είναι στο κράτημα λόγω αυξημένου βάρους». Η εταιρεία πιστεύει ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα μπορούσαν να αλλάξουν το τοπίο στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η υβριδική έκδοση τις 911 είχε απορριφθεί θυμίζουμε στα τέλη του 2016 εξαιτίας του μεγάλου βάρους και της κοστοβόρας ανάπτυξης της.

Hyundai
OPEL