Το Citroen C4 Spacetourer.

Αυλαία για το C4 Spacetourer

7.476 Επισκέψεις στο άρθρο (3/5/2019)

Η κατηγορία των πολυμορφικών θα μετρήσει σε λίγο καιρό άλλη μία απουσία. Διαβάστε τι έγινε γνωστό.

Nα καταργήσει το 5θέσιο C4 Spacetourer από την γκάμα της αποφάσισε η Citroen. To μοντέλο λανσαρίστηκε πέρυσι για πρώτη φορά σαν μια αναβαθμισμένη έκδοση του Picasso αλλά τελικά δεν θα προσφέρεται για πολύ καιρό ακόμη εξαιτίας, των μικρών πωλήσεων που πετυχαίνουν τα πολυμορφικά αλλά και λόγω ότι η μάρκα πιστεύει πως το C5 Aircross μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του.
 
Το μεγαλύτερο 7θέσιο Grand Spacetourer θα παραμείνει στην αγορά, τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την 9θέσια έκδοση του μοντέλου. Η απόφαση της Citroen να σταματήσει την παραγωγή του C4 Spacetourer έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Ford που ανέφερε πως σταματά την παραγωγή των B-Max και C-Max, λόγω των χαμηλών πωλήσεων που σημειώνουν και του νέου πλάνου της που περιλαμβάνει το λανσάρισμα περισσότερων crossover/SUV εις βάρος άλλων κατηγοριών.

Η κατηγορία των πολυμορφικών είναι γεγονός ότι συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο αφού ολοένα και περισσότερα τέτοια μοντέλα καταργούνται επειδή το κοινό στο οποίο απευθύνεται στρέφεται προς τα SUV. Χαρακτηριστικό είναι ότι και στην premium κατηγορία, αν και η Mercedes παρουσίασε μόλις πριν από λίγο καιρό τη νέα B-Class, η BMW δεν φαίνεται πως ετοιμάζει κάποιον διάδοχο της Σειράς 2 Αctive Tourer και πιθανότατα θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο στην MPV κατηγορία στο τέλος του κύκλου ζωής του μοντέλου της.
 

citroen
4green